Trei românce au intrat ieri în arenele de la Melbourne, acolo unde au debutat în primul tur al Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Condusă cu 3-6 și 0-4!

O evoluție fantastică a reușit Irina Begu (locul 40 WTA), care s-a calificat în turul al doilea, după un meci de neuitat. Tenismena „tricoloră” a evoluat împotriva Ekaterinei Makarova (31 WTA) și a învins în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 8-6. Irina a pierdut primul act, iar în cel de-al doilea părea că se pregătește să-și facă bagajele, în momentul în care era condusă cu 0-4.

Niculescu și Buzărnescu au ieșit

Românca a revenit uluitor, și-a trecut în cont șapte gameuri consecutive și a obținut biletele pentru turul al doilea. Prima fază a competiției a fost însă capăt de linie pentru Monica Niculescu (99 WTA) și Mihaela Buzărnescu (44 WTA).

Prima jucătoare a fost învinsă de nemțoaica Mona Barthel (53 WTA), scor 4-6, 5-7, iar cea de-a doua a cedat în fața danezei Caroline Wozniacki (2 WTA), scor 2-6, 3-6. Ieri s-a înregistrat o mare surpriză la Melbourne. Americanca Venus Williams (foto), 5 WTA, a fost eliminată de elvețianca Belinda Bencici, după ce a pierdut la capătul a două seturi, scor 3-6, 5-7.

Halep a intrat în arenă 

Simona Halep, lidera ierarhiei mondiale, a debutat la Australian Open în această dimineață și a avut-o ca adversară pe Destanee Aiava (193 WTA), jucătoare din țara-gazdă.

Te-ar putea interesa și: