Ministrul Apărării, Generalul de Brigadă Amir Hatami, consideră că este vorba de „încă o realizare semnificativă pentru puterea și demnitatea Republicii Islamice Iran”, acesta de asemenea a afirmat că astfel Republica Islamică este pregătită să se apere în fața „agresivității și conspirațiilor americane”.

„Acest lucru arată că, în ciuda agresivității și conspirațiilor Marelui Satan, America, dar și a mercenarilor săi, Ministerul Apărării nu va ezita nicio clipă să apere Republica Islamică și să extindă securitatea țării”, a declarat acesta, citat de agenția de știri Fars.
Yasin este o rachetă inteligentă, ghidată, cu aripi pliabile, care poate fi lansată de la o distanță de 50 de kilometri de țintă de pe aeronave cu sau fără echipaj, susține agenția Fars.
Balaban este ghidată prin GPS și senzori, fiind echipată cu aripi pliabile, astfel încât poate fi montată sub aeronave, în timp ce Ghaem este o rachetă care căută surse de căldură, putând atinge ținta cu o precizie de 50 de centimetri.
Rachetele au fost prezentate pe fondul tensiunilor din Strâmtoarea Hormuz dintre Iran pe de o parte, și SUA și aliații săi, pe de altă parte. Este vorba de un coridor vital care leagă țările producătoare de petrol din Orientul Mijlociu de piețele din Asia, Europa și America de Nord.
Tensiunile au apărut după ce SUA s-au retras anul trecut din acordul nuclear semnat în 2015 de Iran cu marile puteri mondiale, intensificând campania de „presiune maximă” asupra Republicii Islamice.

 

Te-ar putea interesa și: