Reintroducerea sancțiunilor economice de către SUA a provocat o depreciere a valorii monedei iraniene, rialul, ceea ce a a determinat scăderea puterii de cumpărare a populației iraniene scumpind astfel pentru aceștia costul călătoriilor în străinătate.

British Airways a reluat zborurile spre Teheran în urmă cu doi ani, după o întrerupere de patru ani. Ultimul zbor al companiei britanice va avea loc pe data de 22 septembrie.

Compania aeriană și-a cerut scuze călătorilor care plănuiau să călătorească spre Iran și a anunțat că  va  rambursa  clienților  afectați costul biletelor de călătorie sau va oferi o posibilă redirecționare către alte companii aeriene.

Air France, care a transferat zborurile spre Teheranul către compania fiică low-cost Joon, a redus frecvența zborurilor către Teheran de la trei la unul pe săptămână de la începutul acestei luni, și începând cu 18 septembrie va înceta să opereze în totalitate zboruri spre Iran.

Compania Olandeză KLM a anunțat luna trecută că va suspenda de asemenea zborurile de la Amsterdam către Iran începând cu luna septembrie.

Sancțiunile, determinate parțial de decizia administrației de la Washington de a renunța la acordul nuclear cu Iranul, au determinat multe companii occidentale să renunțe la a desfășura activități de afaceri în Iran.

Mari companii, precum gigantul energetic francez Total, asigurătorul german Allianz și armatorul danez  Maersk au declarat de asemenea că se pregătesc să-și lichideze operațiunile din  Iran.