Potrivit unui comunicat al IGPF, în data de 8 iulie, în jurul orei 4,00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Curtici, judeţul Arad, au depistat 16 persoane, 7 adulţi şi 9 minori, care se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria, grupul fiind oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări. 

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, 7 adulţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, dintre care două femei, şi 9 minori, cu vârste între 7 ani şi 16 de ani. Toate persoanele sunt solicitante de azil în ţara noastră şi au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen. 

Cei în cauză au mai relatat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Dorobanţi cu mai multe taxiuri, iar de aici şi-au continuat călătoria pe jos peste câmp până în momentul reţinerii, a relatat Agerpres. 

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, a precizat sursa citată.