ÎPS Teodosie îndemn pentru tineri: „Să ţină post mai mult”

ÎPS Teodosie îndemn pentru tineri: „Să ţină post mai mult”

ÎPS Teodosie are un îndemn pentru tineri, pe care îi sfătuiește să postească mai mult, pentru a evita păcatele lăcomiei, desfrâului și celelalte porniri pătimașe.

ÎPS Teodosie îndemn pentru tineri.

Tinerii trebuie să postească mai mult pentru ca să biruiască lăcomia și desfrâul. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul a făcut o nouă declarație în stilu-i de acum cunoscut, cu prilejul intrării în Postul Paștelui. El le-a atras atenția credincioșilor ortodocși prezenți la slujba religioasă că nu-l vor întâlni pe Dumnezeu dacă au păcate.

Credincioşii ortodocşi au intrat, începând din 15 martie, în Postul Paştelui.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mulţi se întreabă cine să ţină post. De la copiii de trei ani, cu moderaţia cuvenită, până la şapte ani, toţi oamenii trebuie să ţină post. Cine trebuie să ţină post mai mult? Tinerii trebuie să ţină post mai mult. Să nu vă miraţi. Pentru că postul ce face? Potoleşte toate pornirile pătimaşe, biruieşte lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea. Toate păcatele şi patimile care sunt pentru noi cu adevărat cea mai grea povară pe care o ducem. La aceste păcate noi nu ne putem întâlni cu Dumnezeu“, a spus arhiepiscopul Tomisului, conform Romania TV.

Cât ține Postul Paștelui

În acest an, 2021, Paştele ortodox pică pe data de 2 mai, în timp ce Paştele catolic va fi sărbătorit pe 4 aprilie.

Postul Sfintelor Paşti, în acest an, se va desfășura în perioada 15 martie – 01 mai. Creştinii ortodocși numesc acest post și Postul Mare. Aceasta deoarece durează de-a lungul a 40 de zile plus Săptămâna Patimilor.

Conform Calendarului Ortodox, duminică, 7 martie 2021, a avut loc Lăsata secului de carne. Ziua se mai numește și Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Duminică, 14 martie 2021 - Duminica Izgonirii lui Adam din Rai - a fost Lăsata Secului de brânză.

ÎPS Teodosie îndemn pentru tineri

Potrivit cutumelor bisericești, în această perioadă, de post, sunt marcate suferințele lui Hristos pe Cruce. Astfel în acest interval pentrecerile sunt considerate nepotrivite, iar consumul de carne sau alte produse de origine animală este interzis. De asemenea, în Postul Paştelui nu este permisă consumul de untdelemn și nici fumatul sau consumul de alcool.

Este permis doar consumul de carne de pește, în anumite zile. Zilele când au loc dezlegările la pește sunt de Praznicul Bunei Vestiri și de Florii, în duminica dinaintea Paștelui.

Credincioşii adoptă o atitudine spirituală, fiind îndemnați la rugăciune și purificare sufletească.

În Săptămâna Mare se mănâncă doar seara, pâine şi se bea apă. În Vinerea Mare se ţine post negru.