Apariţie surprinzătoare la Judecătoria Constanța. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost audiat luni, în calitate de martor, într-un dosar în care un preot a acuzat doi absolvenți ai Facultății de Teologie că l-au șantajat cu imagini compromițătoare.

Arhiepiscopul Tomisului a fost citat de instanță în luna septembrie, conform telegrafonline.ro, iar cercetările au început în luna martie a anului 2012. La acel moment, preotul a făcut plângere la Poliţie, pentru că nu a mai suportat presiunea psihică pe care o puneau şantajiştii dornici să obţină o sumă mare de bani.

Astfel, se pare că preotul a povestit oamenilor legii că a fost invitat de doi tineri absolvenţi ai Facultăţii de Teologie – dintre care unul era fost membru al Coralei „Armonia“ a Arhiepiscopiei Tomisului – să oficieze o sfeştanie într-o locuinţă din Constanţa.

La finalul slujbei, cei trei ar fi fost invitaţi de gazdă să mănânce şi să bea, dar se pare că preotul ar fi exagerat cu numărul paharelor, iar la un moment dat s-a dus la culcare, într-una dintre camere.

Acela a fost momentul în care, după un scenariu bine pus la punct, cei doi tineri au chemat o prostituată, iar apoi au surprins cu o cameră de luat vederi tot ce s-a petrecut între femeie şi preot.

La finalul scenelor incendiare, cei doi tineri i-au arătat părintelui imaginile filmate şi i-au cerut 100.000 de euro pentru a nu le publica.

Preotul a încercat să negocieze suma cu şantajiştii, a ajuns la 15.000 de euro, dar în cele din urmă, a fost atât de măcinat de gânduri şi ameninţări, încât s-a dus la Poliţie şi i-a denunţat pe cei doi.

Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale au demarat o anchetă şi au organizat un flagrant, însă acesta nu s-a putut concretiza pentru că şantajiştii au renunţat la ameninţări