Evenimentul Zilei > Social > ÎPS Teodosie, amenințări subtile la adresa celor ce i-au tăiat microfonul: „Îi compătimesc”
ÎPS Teodosie, amenințări subtile la adresa celor ce i-au tăiat microfonul: „Îi compătimesc”

ÎPS Teodosie, amenințări subtile la adresa celor ce i-au tăiat microfonul: „Îi compătimesc”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, îi amenință subtil pe cei care i-au întrerupt microfonul în timpul slujbei religioase prilejuite de evenimentul dedicat Zilei Marinei. El dă ca exemplu un polițist care a avut de suferit, tot din cauză că l-ar fi întrerupt la un moment dat, și care a venit, ulterior, să-și ceară iertare. ÎPS Teodosie crede că microfonul i-a fost tăiat intenționat, nu din cauza unei defecțiuni tehnice. Mai mult, spune că a fost întrerupt după aproximativ 10 minute, deși i s-ar fi spus că are la dispoziție 17 minute pentru slujba religioasă.

ÎPS Teodosie susține că cei ce i-au înterupt microfonul în timpul slujbei religioase prilejuite de Ziua Marinei vor avea de suferit din acest motiv. El dă ca exemplu un polițist care l-ar fi întrerupt și s-a purtat obraznic cu el și căruia, din acel moment, au început să-i meargă toate pe dos. Polițistul ar fi scăpat, susține Teodosie, abia după ce s-a înfățișat la el și i-a cerut iertare personal.

Slujba oficiată de ÎPS Teodosie cu ocazia Zilei Marinei a fost întreruptă de organizatori, din cauza unor decalaje în program. Responsabil ar fi fost președintele Klaus Iohannis care ar fi întârziat câteva minute față de ora la care trebuia să ajungă. Din acest motiv, pentru a se încadra în orarul stabilit, organizatorii au scurtat, forțat, slujba religioasă. Aceasta, spre nemulțumirea ÎPS Teodosie care pretinde, subtil, scuze oficiale și personale din partea celor care l-au întrerupt.

„Gestul ăsta e atât de absurd, că nu merită comentat. Să-l comenteze cei ce au făcut această blocare, această întrerupere dacă au ce să comenteze. Eu nu lipsesc niciodată de la aceste ceremonii, dar niciodată n-a existat asemenea întrerupere bruscă, voită. Nu, nu are calificare. Eu mi-am dus rugăciunile la capăt. Trebuie să mă rog și pentru cei ce erau acolo și pentru cei ce au întrerupt. De asta îi compătimesc că și ei sunt ai noștri, dar sau îndărătnici şi îmi e milă de ce o să pățească. Odată un polițist tot așa m-a întrerupt și a fost o obraznic și a venit personal să-şi ceară iertare că totul îi mergea pe dos”, a declarat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie cere explicații oficiale

Ierarhul din Constanța a relatat, din punctul său de vedere, ce s- a întâmplat de Ziua Marinei și ce anume l-a deranjat. El a spus că inițial i-au fost acordate 17 minute pentru oficierea slujbei religioase, însă nu a avut la dispoziție decât 10 minute.

„Mi-au spus 17 minute și trecuseră numai 10. Domnul ministru al Apărării când m-am întâmpinat mi-a spus că avem 17 minute, ori dacă vom cronometra vedem că nu sunt 17 minute”, a spus ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie nu crede că a fost vorba despre o problemă tehnică, ci de o acțiune intenționată. Drept care, Arhiepiscopia Tomisului cere explicații oficiale Ministerului Apărării și Administrației Prezidențiale pentru a afla de ce slujba religioasă nu a fost dusă la bun sfârșit.

„Eu am crezut că e o problemă tehnică. Încă mă pregăteam să rostesc rugăciunea să strig din răsputeri ca și cum aș fi avut microfon să audă toată lumea. Ne-am terminat rugăciunea încet, n-am lăsat rugăciunea neterminată, dar n-au ascultat-o militarii şi cei care ne-au urmărit în direct. Cred că au fost foarte derutați și triști. Esența slujbei era rugăciunea la care nu s-a mai dat voie. Sigur că a fost intenționat, dar nu ştim cine l-a comandat. Noi am crezut că e greșeală, e defecțiune tehnică, așa am avut impresia”, a mai spus ÎPS Teodosie, conform Antena 3.