Patriarhia Română anunță că trupul neînsuflețit al IPS Pimen este transportat, miercuri, la Suceava. Înaltul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române a decedat în București, la Institutul „Matei Balș”, unde a fost internat pe 20 aprilie.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen a fost confirmat cu coronavirus și a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul „Matei Balş”, cu un elicopter, el având simptome severe de pneumonie.

IPS Pimen a trecut la cele veșnice în noaptea de 19 spre 20 mai 2020, la ora 00:50, în urma unui al doilea atac de cord.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunțat că trupul neînsuflețit al IPS Pimen va fi depus în catedrala „Sfântul Ioan cel Nou”, din Suceava.

„Acolo va fi oficiată și slujba de înmormântare. Nu a fost încă anunțată ziua. Apoi va fi dus la Mânăstirea Sihăstria Putnei pentru înmormântare.

Lumea va putea asista în exterior la slujbă, păstrând, evident, distanța sanitară recomandată”, a anunțat Vasile Bănescu.