Evenimentul Zilei > Justitie > Iorga o acuză pe Kovesi de MINCIUNĂ: „Dosarul mi-a fost dat DUPĂ. Îmi pare rău că NU m-am retras mai DEVREME”
Iorga o acuză pe Kovesi de MINCIUNĂ: „Dosarul mi-a fost dat DUPĂ. Îmi pare rău că NU m-am retras mai DEVREME”

Iorga o acuză pe Kovesi de MINCIUNĂ: „Dosarul mi-a fost dat DUPĂ. Îmi pare rău că NU m-am retras mai DEVREME”

Mihaela Moraru Iorga, fostul procuror de caz din „Dosarul Microsoft”, a lansat dezvăluiri incredibile. Magistrata o acuză pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, că minte în ceea ce privește procedura de predare a dosarului și susține că regretă că nu s-a retras mai devreme din acest caz.

DNA a anunțat joi că dosarul Microsoft a fost finalizat și că a fost clasată cauza față de șapte foști miniștri: Daniel Funeriu, Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Dan Nica, Silvia Ţicău, Mihai Tănăsescu şi Şerban Mihăilescu. 

„Sunt în continuare procuror DNA, dar inculpat. Nu m-am prezentat încă la muncă pentru că sunt în concediu în odihnă. Vreau să spun că nu vreau să ma pronunț în ceea ce privește decizia luată joi, nici a prejudiciului. 

Este o stare de confuzie. Au existat de fapt două dosare, în primul dosar, cel din 2010 au fost efectuate percheziții și urmăriri penale care se desfășoară și acum. Este vorba de o firmă și propriii angajați. În al doilea, un dosar din 2013, noi ne-am sesizat din oficiu pentru fapte din 2004 – 2005. Dosarul mi-a fost dat pe 21 mai, după ce doamna Kovesi a fost numită șefă. Nu mai știu cine era procuror șef, dosarul a fost la un coleg de al meu. Îmi pare rău că nu m-am retras din acest caz mai repede de 2016, au fost niște tensiuni acolo. 

Respect prezumția de nevinovăție a oamenilor din dosar. Mi se reproșează că am început urmărirea penală după ce s-au prescris faptele. Nu ne putem ghida după data hotărârii de Guvern ca dată de expirare a faptelor, iar Înalta Curte de Justiție a analizat această excepție datorită modului în care au mers aceste contracte. 

Conducerea DNA a discutat cu mine despre prescripții împreună cu doamna Kovesi și domnul Nistor. Astfel, am calculat începutul la semnarea contractului și încheierea la încasare la ultima factură. 

În luna septembrie 2016 discuțiile au devenit tensionate, iar în septembrie am anunțat că voi redistribuirea cazului. Am vrut expertiză și conducerea DNA nu a fost de acord, dar nu intru în detalii pentru că este un caz în curs. Prejudidiul de 68 de milione de dolari era estimav, făcută de mine pe baza discountului. Prejudiciul poate fi stabilit printr-o diferență”, a spus Mihaela Moraru Iorga la B1TV.