Evenimentul Zilei > Politica > Ionuț Stroe, PNL: „Nu există niciun fel de discuţie clară în legătură cu remanierea vreunuia dintre miniştri”
Ionuț Stroe, PNL: „Nu există niciun fel de discuţie clară în legătură cu remanierea vreunuia dintre miniştri”

Ionuț Stroe, PNL: „Nu există niciun fel de discuţie clară în legătură cu remanierea vreunuia dintre miniştri”

Ionuț Stroe a subliniat clar că pentru moment nu există o decizie la nivel de coaliție pentru remanierea unui ministru din Guvernul Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat luni seară că Nicolae Ciucă știe agenda fiecărui ministru, cât și rezultatele activității lor, iar pentru moment nu se pune problema unei remanieri vreunuia dintre miniștri.

„Nu spunem că totul este perfect, nu spunem că avem un guvern fără cusur, dar pot să vă spun că în acest moment nu există la nivel guvernamental şi la nivelul de coaliţie niciun fel de discuţie clară în legătură cu remanierea vreunuia dintre miniştri”, a spus Stroe.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că premierul Nicolae Ciucă va avea ultimul cuvânt de spus privind o posibilă remaniere.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă vrea stabilitate în Guvern

„(…) Dacă din evaluările dânsului va rezulta că e nevoie de acest lucru, o va face cu siguranţă, dar atenţie, precedată în mod obligatoriu este prevedere chiar în protocolul de coaliţie, de o discuţie în cadrul coaliţiei cu partidul sau între partide, pentru că aceşti miniştri sunt susţinuţi politic acolo”, a mai spus Ionuț Stroe.

De asemenea, liberalul a declarat că prim-ministrul României vrea să transmită în spațiul public mesaje de stabilitate și de predictibilitate.

”Deocamdată, mai degrabă primul ministru îşi doreşte a lansa şi a transmite chiar public mesaje de stabilitate, de predictibilitate. Traversăm un moment de dificultăţi economice maxime, din păcate contextul de securitate este cel care este, asta nu înseamnă că găsim scuze celor care nu performează, apropo de activitatea miniştrilor”, a mai spus Ionuț Stroe.

În încheierea mesajului său, purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că pentru moment, Nicolae Ciucă își dorește un climat de stabilitate, iar Guvernul pe care îl conduce trebuie să vină cu rezultate pentru români.

„Dar în acest moment, subliniez, primul ministru mai degrabă îşi doreşte un climat de stabilitate şi probabil că la momentul oportun, că va exista, nimeni nu a avut mandat infinit vreodată, cu siguranţă va ieşi şi va comunica public acea listă”, a conchis Ionuţ Stroe, potrivit news.ro.

În urmă cu o zi, un lider liberal a precizat că PSD nu ar trebui să primească funcția de prim-ministru din cauza contextului internațional actual în care ne aflăm.