Ionuț Stroe: „Odată cu rotativa de pe 25 de mai, România nu va fi condusă doar de PSD. Am impresia că unii au intrat în campanie electorală”

Ionuț Stroe: „Odată cu rotativa de pe 25 de mai, România nu va fi condusă doar de PSD. Am impresia că unii au intrat în campanie electorală” Ionuț Stroe. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a spus că nimeni nu trebuie să creadă că, odată cu rotativa guvernamentală din luna mai, România va fi condusă doar de PSD. Liberalul le-a recomandat partenerilor de coaliție să fie moderați în ceea ce privește declarațiile publice.

Ionuț Stroe a spus că PNL ar vrea să se discute mai puțin acum despre rotativa guvernamentală din luna mai. Purtătorul de cuvânt al liberarilor a adăugat că discuții privind rotația miniștrilor ar trebui să existe peste patru luni. Stroe a continuat prin a spune că ambele partide și-au asumat răspunderea de a guverna împreună într-un moment critic pentru România, dar acum relația dintre PSD și PNL se bazează doar pe protocolul de guvernare. PNL a transmis că își va respecta angajamentele făcute la formarea coaliției.

Stroe a mai transmis că spera ca social-democrații să trateze cu responsabilitatea înțelegerea încheiată în interiorul coaliției indiferent de preferințele pe care le au legate de un anumit minister sau ministru. Mai mult decât atât, toate discuțiile privind negocierea sau problemele ar trebuie discutate în interiorul Guvernului. „Din punctul nostru de vedere, are un oarecare potențial de a perturba cumva această coabitare în cadrul arcului guvernamental și este inutil. Este esențial să păstrăm stabilitatea, pentru că n-a fost un lucru ușor de realizat această alianță între două mari partide de stânga și de dreapta”, a declarat Stroe.

Purtătorul de cuvânt a fost întrebat și dacă au existat discuții privind o renegociere a protocolului. Stroe a spus că partidul său a fost uimit că PSD-ul a decis să vorbească despre acest aspect în public, dar nu și în interiorul coaliției, completând că nu au existat discuții privind împărțirea într-un alt mod al ministerelor. Liberalul a punctat că ar vrea ca toate negocierile să se poarte la masa coaliției și nu prin comunicate sau declarații de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

PSD a intrat deja în cursa electorală

„E o impresie personală. Am impresia că unii au intrat în campanie electorală mult prea devreme. Celor care vizează un asemenea comportament le putem aminti că în momentul de față guvernează într-un cadru descris de protocol, nu sunt singuri la guvernare, nu vor fi nici după 25 mai. Aceste declarații e posibil să strice ceea ce greu s-a construit (...)”, a mai declarat Ionuț Stroe.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că membrii partidului său nu au lansat atât de multe atacuri prcum au făcut-o social democrații. Liberalul a subliniat că nimeni nu trebuie să se gândească că odată cu rotativa de pe 25 de mai România va fi condusă doar de PSD. În protocolul asupra căruia cele trei partide au căzut de acord se precizează că Nicolae Ciucă își va da demisia și va fi înlocuit de un social-democrat.

Marcel Ciolacu va ocupa, cel mai probabil, funcția de prim-ministru din luna mai. „Să nu-și imagineze cineva că din 25 (mai) va fi o guvernare pesedistă. Nu, va fi o guvernare PSD-PNL-UDMR, cum este și cea de până acum”. Stroe le-a recomandat partenerilor de guvernare să fie moderați în declarațiile pe care le dau în spațiul public, potrivit Mediafax.