Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu, un nou atac la PNL. „Nu trebuie să stăm câte șase ore cu bruiaj”. Surse
Marcel Ciolacu, un nou atac la PNL. „Nu trebuie să stăm câte șase ore cu bruiaj”. Surse

Marcel Ciolacu, un nou atac la PNL. „Nu trebuie să stăm câte șase ore cu bruiaj”. Surse

Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit, luni, la Sinaia. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis colegilor că ședința nu va decurge precum cea a PNL. Social-democrații își pregătesc planul de guvernare pentru rotativa guvernamentală.

Ședinţa Consiliului Politic Naţional al PSD a început în jurul orei 10.00, la hotelul Mara din Sinaia. Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ședința lor nu va fi precum cea a liberalilor. PNL s-a întâlnit într-o ședință neoficială la Vila Lac. Liberalii au stat timp de șase ore în această locație și au avut instalații de bruiaj pentru a nu aflate subiectele pe care le-au discutat.

„Noi stăm așezați și discutăm fără să ne fie frică de nmic. Avem ședințe liniștite și nu trebuie să stăm câte șase ore cu bruiaj ca să venim cu soluții pentru români”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul întâlnirii cu social-democrații. Miniștrii au început să își prezinte proiectele și planurile de guvernare după ce Ciolacu și-a terminat discursul, au transmis surse prezente la întâlnire.

PSD se pregătește pentru rotativa din luna mai

PSD a început să își facă strategia privind momentul în care vor prelua guvernarea de la PNL. Rotativa ministerială va avea loc în luna mai, iar prim-ministrul Nicolae Ciucă este așteptat să își dea demisia pentru a fi înlocuit de un premier din partea social-demcoraților. Actualul șef al Guvernului i-a asigurat pe liberali, în timpul ședinței de la Vila Lac, că protocolul asupra căruia partidele din coaliția de guvernare au căzut de acord va fi respectat întocmai.

Pe lângă schimbarea premierului, PSD și PNL vor face schimb și de ministere. Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor, conducerea SGG și un portofoliu de vicepremier vor fi preluate de PNL. Social-democrații se vor afla la conducerea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Justiției și la coordonarea Cancelariei Prim-ministrului. În ultima perioadă au existat tot mai multe zvonuri că social-democrații nu vor să îl înlăture pe Sorin Grindeanu de la Transporturi. Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat în repetate rânduri că „nu putem schimba jucătorii care performează”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: