Ionuț Stroe: A existat o imensă presiune publică şi politică în legătură cu pragul pentru abuzul în serviciu. CCR urmează să se pronunţe din nou

Ionuț Stroe: A existat o imensă presiune publică şi politică în legătură cu pragul pentru abuzul în serviciu. CCR urmează să se pronunţe din nou Sursa foto: Arhiva evz

Ionuț Stroe a vorbit despre pragul privind abuzul în serviciu. Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că acest subiect a generat atât o presiune publică, cât și politică. Coaliția de guvernare a renunțat, în cele din urmă, la stabilirea acestui prag.

Ionuț Stroe a declarat că au fost foarte multe variante vehiculate privind pragul pentru abuzul în serviciu, iar toate discuțiile în jurul acestui subiect au generat o presiune publică și politică. Purtătorul de cuvânt al PNL a continuat prin a spune că niciun partid din coaliția de guvernare nu a susținut varianta propusă de Senat, pragul de 25.000 de lei. Liberalul a mai adăugat că suma de 9.000 de lei, este una „rezonabilă”.

„A existat o imensă presiune publică şi politică în legătură cu stabilirea acestui prag. Eu vă comunic decizii ale conducerii celor două partide, cel puţin la PNL. Au urmat alte dezbateri în care au opinat specialişti din zona Ministerului Justiţie şi au propus 9.000 de lei, o sumă rezonabilă, uşor de recuperat în cazul unui prejudiciu, din zona a trei salarii minime pe economie”, a mai spus Stroe.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt de acord cu pragul de 9.000 de lei

Purtătorul de cuvânt a subliniat că a existat susținere politică în legătură cu această variantă. În plus, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost de acord cu pragul de 9.000 de lei. Stroe a mai adăugat că varianta propusă de PNL a fost de 6.000 de lei, dar în urma dezbaterilor din Comisia Juridică s-a stabilit ca proiectul de lege să rămână în forma propusă de Guvern, fără pragul pentru abuz în serviciu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liberalul a vorbit și despre decizia Curții Constituționale a României, care a decis că este nevoie de un prag pentru abuzul în serviciu. În caz contrar, legea ar putea fi declarată neconstituțională. „Noi sperăm să nu fie din Parlament, probabil că Curtea urmează să se pronunţe. Au existat situaţii în care CCR a schimbat decizia. La fel, CCR poate să respecte decizia Parlamentului, există ţări unde nu există acest prag pentru incriminarea abuzului în serviciu. Nu este un game show, este o dezbatere activă”, a mai spus Stroe în emisiunea „Proiect de ţară: România”, de la Prima New.