Evenimentul Zilei > Sport > Ionuț Lupescu a explicat de ce Steaua a avut un sezon ratat în cupele europene
Ionuț Lupescu a explicat de ce Steaua a avut un sezon ratat în cupele europene

Ionuț Lupescu a explicat de ce Steaua a avut un sezon ratat în cupele europene

Ionu Lupescu, membru în Comisia Tehnică a UEFA, este de părere că nivelul slab al campionatului intern și-a pus amprenata asupra evoluțiilor pe care le-au avut steliști în Europa.

Steaua a ratat în acest sezon calificarea în grupele UEFA Champions League, dar și primăvara europeană a Ligii Europa. În opinia fostului internațional Ionuț Lupescu, marea problemă a „militarilor” este legată de lipsa unor adversari pe măsură, pe plan intern, care să-i călească pentru luptele europene.

„Cu siguranţă că nu sunt fericiţi cei de la Steaua, logic, dar ei ştiu mai bine ce au de făcut. Important este să se creeze o competiţie în campionatul românesc. Dacă nu există o competiţie pentru ei în Liga I, atunci este foarte greu să te baţi în cupele europene. Competiţie e numai când joci sâmbătă de sâmbătă cu un adversar destul de puternic. Asta îţi dă şi ţie o anumită încredere. Prinzi o anumită experienţă şi automat când joci in cupele europene ar trebui să nu ai aşa mari probleme", a spus Lupescu la Dolce Sport.