Evenimentul Zilei > Politica > Ion Iliescu s-a baricadat de teama COVID – 19. Ce măsuri a luat fostul președinte
Ion Iliescu s-a baricadat de teama COVID – 19. Ce măsuri a luat fostul președinte

Ion Iliescu s-a baricadat de teama COVID – 19. Ce măsuri a luat fostul președinte

Și Ion Iliescu, sfătuit de medici, s-a izolat în casă de teama coronavirusului.

Fostul președinte Ion Iliescu va rămâne izolat în vila lui de protocol din Primăverii, până la finalul epidemiei de coronavirus.

El a luat această decizie după ce medicii i-au cerut să nu aibă contact cu exteriorul pentru a nu risca o infectare cu COVID-19, potrivit wowbiz.ro.

Deși starea de sănătate este bună, iar doctorii îi recomandaseră să reia plimbările când temperatura va ajunge plăcută, acum, fostul președinte al României se vede nevoit să trăiască izolat și să evite contactul cu persoanele din exterior.

Conform sursei citate, Ion Iliescu își petrece timpul scriind o carte pe care o va publica până la sfârșitul acestui an.

Unul dintre actorii principali ai perioadei de după 1989, Ion Iliescu a ales să scrie o carte despre perioada primilor trei ani de după Revoluție.

Fostul președinte a împlinit pe 3 martie 90 de ani.

Şi-a efectuat studiile universitare la Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic Bucureşti şi la Institutul Energetic de la Moscova. Între anii 1965-1984, a fost membru al Comitetului Central al PCR. Începând cu 1955, a lucrat ca inginer proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice din Bucureşti, iar din 1979 până în 1984, când a fost demis pe motive politice, a condus Consiliul Naţional al Apelor şi a participat la elaborarea unor proiecte de anvergură privind gospodărirea şi utilizarea resurselor de apă ale ţării, potrivit lucrării “Protagonişti ai vieţii publice”.

După declanşarea Revoluţiei Române, în seara zilei de 22 decembrie 1989, a fost chemat în fruntea noului organism de conducere a statului român – Consiliul Frontului Salvării Naţionale.

La 20 mai 1990, a fost ales preşedintele României pe perioada Adunării Constituante, cu 85,07% din voturile valabil exprimate, fiind instalat oficial în funcţia de preşedinte la 20 iunie 1990.

Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu sunt inculpați în Dosarul Revoluției pentru infracțiuni contra umanității.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: