Ion Iliescu a suferit o intervenție chirurgicală la începutul lunii aprilie a acestui an. Operația a fost reușită, iar el părea sănătos tun după ce a fost externat din spital, însă acum trece din nou prin emoții mari din cauza stării precare de sănătate. El se află la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București.

Potrivit unor surse medicale, Ion Iliescu ar fi trebuit să fie externat în cursul zilei de azi, dar reprezentanții spitalului au anunțat că va mai rămâne sub supravegherea lor, deși starea lui este una favorabilă.

El mai are nevoie de tratamente de specialitate și va fi ținut sub supraveghere. Cadrele medicale fac toate eforturile pentru a-l pune pe picioare pe politician.

„În cazul în care faci chiar și o simplă viroză respiratorie, se poate complica foarte mult funcția inimii și atunci acești pacienți care sunt sensibili și au o imunitate scăzută pot să facă anumite complicații”, a declarat medicul generalist N. Peneș, pentru Știrile Kanal D.

La începutul lunii aprilie, Ion Iliescu a ajuns de urgență la spitalul C.C. Iliescu, fiind suspectat de pericardită hemoragică. Pericardita reprezintă inflamația pericardului (sac fibro-seros care învelește inima), adeseori cu acumulare de lichid. Prezența de lichid în cantitate mare poate conduce chiar la sindromul de tamponadă cardiacă.