Ion Iliescu, la al saselea stent cardiac

Ion Iliescu, la al saselea stent cardiac

Ion Iliescu nu are probleme doar cu zona zoster, ci si cu inima.

Fostul presedinte al Romaniei a suferit la Paris o interventie la artera coronariana, adaugandu-i-se un al saselea stent pentru o mai buna circulatie a sangelui.

„Nu a fost vorba despre o operatie. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur si simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”, precizeaza Iliescu.

El a relatat ca s-a deplasat la Paris pentru un control de rutina la doi ani de la precedenta interventie la care i s-a implantat cele cinci stenturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Controlul a iesit pozitiv, dar s-a considerat oportun sa-l implanteze pe al saselea”, spune Iliescu, care declara ca acum se simte bine. Iliescu spune insa ca a avut mai mult de suferit de pe urma afectiunii zona zoster.

„Mai jenanta pentru mine a fost zona zoster, care este agasanta si dureroasa”, a adaugat fostul sef de stat. El a precizat ca si aceasta afectiune este pe cale sa se trateze, iar acum e „in faza terminala”.

Cum a ajuns la cinci stenturi

Cele cinci stenturi i-au fost implantate fostului presedinte in primavara lui 2005, cand au aparut primele probleme cu inima. S-a intamplat imediat dupa Congresul PSD unde a pierdut presedintia partidului in fata lui Geoana.