Fostul presedinte al Romaniei a suferit la Paris o interventie la artera coronariana, adaugandu-i-se un al saselea stent pentru o mai buna circulatie a sangelui.

„Nu a fost vorba despre o operatie. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur si simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”, precizeaza Iliescu.

El a relatat ca s-a deplasat la Paris pentru un control de rutina la doi ani de la precedenta interventie la care i s-a implantat cele cinci stenturi.

„Controlul a iesit pozitiv, dar s-a considerat oportun sa-l implanteze pe al saselea”, spune Iliescu, care declara ca acum se simte bine. Iliescu spune insa ca a avut mai mult de suferit de pe urma afectiunii zona zoster.

„Mai jenanta pentru mine a fost zona zoster, care este agasanta si dureroasa”, a adaugat fostul sef de stat. El a precizat ca si aceasta afectiune este pe cale sa se trateze, iar acum e „in faza terminala”.

Cum a ajuns la cinci stenturi

Cele cinci stenturi i-au fost implantate fostului presedinte in primavara lui 2005, cand au aparut primele probleme cu inima. S-a intamplat imediat dupa Congresul PSD unde a pierdut presedintia partidului in fata lui Geoana.