Ion Iliescu a fost externat la aproape o săptămână de la spitalizare, informează DC News. Acesta a fost internat la spitalul Elias din Capitală, după ce a ajuns la Camera de gardă, chinuit de simptomele unei răceli. Fostul președinte avea febră și, în urma consultului medical, directorul spitalului a decis internarea sa în secția ATI.      

Sindromul febril și problemele de respirație pe care le prezenta Ion Iliescu la internare au fost un semnal de alarmă pentru cardiologii de la Spitalul de Urgență Elias din Capitală. Aceștia s-au temut ca la cei 90 de ani ai fostului președinte, o simplă viroză respiratorie ar putea fi fatală, cu atât mai mult cu cât în luna aprilie a acestui an, Iliescu a fost supus unei operații de montare de stenturi la inimă.

Principala frică a medicilor a fost ca pacientul lor să nu dezvolte sindromul BPO, adică Boala Obstructiva Pulmonara, care în majoritatea cazurilor în care bolnavul are și comorbidități, este imposibil de oprit din evoluție și, în final, fatală.

Ion Iliescu a suferit o intervenție chirurgicală la începutul lunii aprilie a acestui an. Operația a fost reușită, iar el părea sănătos tun după ce a fost externat din spital, însă acum trece din nou prin emoții mari din cauza stării precare de sănătate. El se află la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București.

„În cazul în care faci chiar și o simplă viroză respiratorie, se poate complica foarte mult funcția inimii și atunci acești pacienți care sunt sensibili și au o imunitate scăzută pot să facă anumite complicații”, a declarat medicul generalist N. Peneș, pentru Știrile Kanal D.

La începutul lunii aprilie, Ion Iliescu a ajuns de urgență la spitalul C.C. Iliescu, fiind suspectat de pericardită hemoragică. Pericardita reprezintă inflamația pericardului (sac fibro-seros care învelește inima), adeseori cu acumulare de lichid. Prezența de lichid în cantitate mare poate conduce chiar la sindromul de tamponadă cardiacă.