Iohannis și Orban, întâlnire secretă. Ce sfaturi i-a dat președintele României

Iohannis și Orban, întâlnire secretă. Ce sfaturi i-a dat președintele României

Ludovic Orban ar fi participat la o întâlnire secretă alături de președintele Iohannis. Cei doi ar fi discutat despre problemele din PNL.

Conform jurnaliștilor de la Antena3, Klaus Iohannis ar fi avut o întâlnire secretă cu Ludovic Orban, luni seară. Din câte pare, președintele României intervine în scandalul momentului ce se centrează în jurul PNL.

Iohannis și Orban, întâlnire secretă luni seară

Cei doi ar fi discutat despre tensiunile existente în partid și cum să le înlăture.

Tensiunile dintre liderul liberalilor și membrii partidului au apărut încă de la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrucât partidul lui Ludovic Orban a pierdut alegerile de atunci, din ce în ce mai mulți liberali i-au cerut demisia de la șefia partidului.

Nume grele îi cer demisia lui Orban, direct sau indirect

Unul dintre aceste nume este Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

El crede că „PNL ar trebui condus de oameni care s-au validat politic şi au avut performanțe, nu de politicieni de paie şi oameni fără caracter”.

Și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău consideră că Orban ar trebui să-și dea demisia.

„Din punctul meu de vedere, da, Ludovic Orban trebuie să plece. PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD”, a declarat Robert Sighiartău.

Alături de ei, nici Rareș Bogdan nu este încântat de prestația lui Orban la șefia partidului.

„Cred că Ludovic Orban va fi un foarte bun președinte al Camerei Deputaților, dar nu cred că trebuie să fie și președinte al PNL. Cred că a eșuat în această calitate”, a declarat Rareș Bogdan.

Reacția lui Orban în fața „acuzațiilor”

„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei în public.

În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, obligația mea este să particip la asigurarea unității și eficienței în coaliția de guvernare și cred că cetățenii români așteaptă de la noi soluții pentru rezolvarea problemelor, organizare eficientă în bătălia cu pandemia, de asemenea, așteaptă de la noi o reluare rapidă a creșterii economice, care să permită creșterea calității vieții și a standardului de viață pentru fiecare român.

Orice am de discutat discut în interiorul PNL.

Președintele PNL este ales de Congres, PNL a avut un Congres în iunie 2017 și va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres, eu sunt președinte.

Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public”, a declarat Ludovic Orban în replică.