Președinta PSD este surclasată total de actualul șef al statului, Klaus Iohannis, care ar obține într-o confruntare directă cu Viorica Dăncilă, în turul al doilea, nu mai puțin de 65 % din voturi.

Nici prezidențiabilul USR PLUS, Dan Barna, nu pare să stea mai bine în sondajul realizat de CURS. În turul al doilea, într-o finală cu Iohannis și Barna, primul ar câștiga 63 % din voturi.

Dacă l-ar întâlni pe candidatul independent, susținut de Pro România și ALDE, Mircea Diaconu, actualul președinte ar scoate un scor de 62 %.

Cel mai bine cotat adversar pentru prezidențiabilul PNL este primarul Capitalei, Gabriela Firea. Într-o confruntare directă cu aceasta, Iohannis ar obține „doar” 56 %.

În plus, Gabriela Firea stă cel mai bine la capitolul imagine, unde reușește să îl depășească și pe Klaus Iohannis. 48% dintre repondenţi au o părere bună şi foarte bună despre primarul general al Capitalei, în timp ce 45% au o părere bună şi foarte bună despre Klaus Iohannis.

Mircea Diaconu completează clasamentul încrederii cu 41% opinii bune şi foarte bune, în timp ce Dan Barna se poate mândri cu o imagine pozitivă estimată la 31%. De menționat în cazul prezidențiabilului USR PLUS că scorul acestuia ar putea crește, dacă ar căpăta mai multă notorietate, arată studiul.

De cealaltă parte, Viorica Dăncilă are doar 30 % dintre oameni de partea ei, fiind candidatul cel mai slab cotat dintre principalii politicieni înscriși în cursa pentru prezidențiale.

PNL conduce în continuare, în clasamentul partidelor, cu 31% din intenţiile de vot. PSD ocupă locul secund cu 26%, iar Alianța USR PLUS completează podiumul cu 20%.

Pro România cu 7%, ALDE cu 6%, UDMR cu 5% și PMP cu 4% sunt restul partidelor cu relevanță care completează scena politică.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.067 de repondenți, cu vârsta minimă de 18 ani. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost culese față în față cu repondenții, la domiciliul acestora.

Te-ar putea interesa și: