Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, ironii subtile la adresa PSD: „Foarte fain oraș, nu ai nevoie de niciun jandarm”
Iohannis, ironii subtile la adresa PSD: „Foarte fain oraș, nu ai nevoie de niciun jandarm”

Iohannis, ironii subtile la adresa PSD: „Foarte fain oraș, nu ai nevoie de niciun jandarm”

Klaus Iohannis, președintele României, a ironizat modul în care s-a desfășurat mitingul PSD de la Iași, unde, din cauza protestatarilor, a fost nevoie de jandarmi.

Președintele Klaus Iohannis ironizează faptul că liderii PSD au avut nevoie de jandarmi, la Iași, din cauza protestatarilor. Președintele susține că s-a plimbat pe jos prin Iași și nu a avut nevoie de niciun jandarm.

„Vin de la o dezbatere pe educație. Foarte fain oraș, nu ai nevoie de niciun jandarm să vi de acolo până aici. Mi s-a părut că lumea este chiar bucuroasă să ne vadă”, a spus Klaus Iohannis.

Manifestanții anti-PSD – în jur de 1.000 – s-au strâns începând cu ora 10:00, de o parte a bulevardului Brăilei, unde au fost mobilizate forțe ale Jandarmeriei. „Hoții!” a fost sloganul strigat cu precădere. Manifestanții au avut steaguri tricolore și vuvuzele și au făcut un zgomot infernal, împingându-se când și când cu jandarmii.

De cealaltă parte a bulevardului, în fața Casei de Cultură, mitingul PSD – la care social-democrații susțin că au venit 30 000 de persoane – a început la 11:00 și s-a încheiat în aproximativ o oră. La plecare, autocarele cu simpatizanți PSD au avut dificultăți să înainteze, întrucât manifestanții anti-PSD s-au pus pe jos, pe stradă, într-un protest de tip sit-in. Au strigat „hoții”, au aruncat cu diverse obiecte, au bătut cu pumnii, astfel că vehiculele au fost nevoite să dea înapoi, scrie Digi24.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.