Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis îi ține în corzi pe social democrați. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern”
Iohannis îi ține în corzi pe social democrați. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern”

Iohannis îi ține în corzi pe social democrați. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern”

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că respinge propunerile trimise de către Viorica Dăncilă cu privire la miniștri interimri și că nu acceptă nicio propunere de remaniere. Acesta a mai puctat că, la momentul actual, România trece printr-o criză guvernamentală.

Criza guvernării confirmă disperțul cu care PSD și ALDE continuă să îi trateze pe români. Nu ar trebui să fie nicio surpriză pentru nimeni. Este rezultatul firesc a doi ani și jumătate de guvernare haotică și coruptă. Votul din 26 mai le-a transmis un mesaj celor de la PSD și ALDE pe care aceștia se fac că nu l-au înțeles, evident. În continuare, sunt convis că un guvern PSD nu este potrivit pentru România. România parcurge o criză o guvernamentală. Eu nu voi gira, prin acțiunile mele, decizia de a susține acest Guvern.

Acesată guvernare toxică e ținută în viață de configurația parlamentară. Eu nu voi gira, prin deciziile mele, acest guvern. PSD și ALDE sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări.

Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini sunt ridicole. Duipă ce ai stat la stat acceași masă cu PSD, după ce aiuguirat măcelul Legilor justiției, nu mai păcălești pe nimeni.

Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern pentru că propunerile pe care le-am primit sunt inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier.  Resping propunerea pentru Justiție. Nu voi tolera să fie ignorat votul din 28 mai. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezatrul actual, pentru politizarea instituțiilor. Resping propunerea pentru Educație, nu voi permite să se fragilizeze acest domeniu.

Pentru că această guvernare toxică nu mai poate continua, există suficiente voturi în Parlament pentru a susţine chiar şi o soluţie de tranziţie care să înlocuiască actualul Guvern şi care să oprească dezastrul actual. Partidele de opoziţie, toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil în caz de criză.

Doar votul românilor poate configura o nouă majoritate care să pună în practică viziunea pe care şi eu şi alţi oameni de bună credinţă, susţinători ai democraţiei şi statului de drept, o sprijinim, a declarat Klaus Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: