Întrebat dacă are emoţii el a răspuns că nu.

„Nu am emoţii. De ce să am?”, a spus Mang.
UPDATE 13.20: Ioan Mang a ieşit în urmă cu câteva minute de la audierile Consiliului Naţional de Etică. „Mi-au adresat întrebări şi am făcut dovada că nu am plagiat. Există trei sesizări înregistrate la adresa mea şi bănuiesc şi sper că au fost făcute de un fost consilier prezidenţial (Daniel Funeriu- n.red). Ceea ce s-a spus despre mine au fost nişte aberaţii, au căutat un motiv să atace USL şi l-au găsit pe acesta”, a spus Mang. Fostul ministru al Educaţiei a mai precizat că patru dintre cele şapte lucrări prezentate în presă nu îi aparţin. 
Totuşi, susţine Mang, în cazul în care se dovedeşte că a plagiat, îşi va prezenta demisia.
Referitor la premierul Victor Ponta, şi el acuzat de plagiat, Mang a spus: „Este un abuz politic”.
Verdictul va întârzia
„Nu se pune problmea unui verdict astăzi. Va exista un raport final în care se trage o concluzie. În urma audierilor au fost solicitate materiale suplimentare. Nimeni nu poate spune din start: «Astăzi se va concluziona ca cineva a plagiat»”, a declarat Gabriela Catană, purtător de cuvânt al Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, în cadrul căreia funcţionează Consiliul Naţional de Edică. 
Verdictele nu ştim când se vor da, a mai explicat Gabriela Catană. „În general, şedinţele de acest tip au durat între 5-10 ore. Întocmirea unui raport final depinde şi de materialele existente. Dacă există probe suficiente se poate trage o concluzie, dacă nu se pot solicita materiale suplimentare”, a adăugat ea.
Şi soţia lui Ioan Mang, Erica Mang, a fost audiată astăzi de acelaşi for pentru acuzaţii de plagiat.