Investiţia a fost comunicată la Osaka, Japonia, în urma discuţiilor purtate de delegaţia română condusă de Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul agenţiei InvestRomânia, parte a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cu comunitatea de business niponă, în cadrul vizitei oficiale în Japonia.

Concernul JTEKT a fost creat în 2006 prin fuziunea dintre Koyo Seiko şi Toyoda Machine Works. JTEKT deţine astfel un business de producţie de rulmenţi (Koyo), unul de componente auto – JTEKT, maşini industriale – Toyota şi Wele Mechatronics şi unul pentru componente de direcţie – Steering Products.

Investiţia este cea mai mare anunţată în acest an în sectorul auto local, depăşind-o pe cea de aproape 55 mil. euro anunţată la Oradea de către italienii de la Sogefi Suspensions Eastern Europe la începutul acestui an.

Reprezentanţii corporaţiei japoneze JTEKT au evidenţiat, în cadrul discuţiilor de la Osaka, interesul investitorului nipon de a-şi extinde operaţiunile şi facilităţile de producţie de la Koyo Seiko România (fosta companie Rulmenţi Alexandria) pentru a putea produce componente auto specializate necesare fabricilor Toyota Motors din Cehia.

Koyo România, cea mai mare companie din judeţul Teleorman, a rulat în 2018 afaceri de 77,7 mil. Euro.