Inundaţii masive în Giurgiu. Râul Neajlov a ieşit din matcă

Inundaţii masive în Giurgiu. Râul Neajlov a ieşit din matcă

Pe lângă cele 1.500 de hectare de teren agricol au mai fost inundate case şi gospodării. Sunt şanse să fie prelungit codul portocaliu de inundaţii valabil până duminică la prânz.

Majoritatea terenurilor şi caselor inundate sunt în zona Călugăreni. Drumul  Iepureşti-Chirculeşti rămâne în continuare închis, dar se poate circula pe variantă ocolitoare. Apa s-a retras de pe DJ 601 A Bolintin-Roata şi drumul comunal de la Bulbucata-Teişor.

Avertizarea hidrologică cod portocaliu de inundaţii pe râul Neajlov, pe sectorul Vadu Lat-Călugăreni (judeţul Giurgiu), şi pe pârâul Câinelui, afluent al Vedei (judeţul Teleorman), rămâne în vigoare duminică, până la 12,00, a anunţat Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

De asemenea, se menţine cod galben pe cursul inferior al râului Teslui (judeţul Olt), pe cursul inferior al Vedei şi pe afluentul său Teleorman (judeţul Teleorman), pe Neajlov - sector amonte Vadu Lat (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), pe Colentina (judeţul Dâmboviţa) şi pe Sabar (judeţul Giurgiu

Ne puteți urmări și pe Google News