Problemele la matematică, coșmarul celor care vor să fie directori de șocală. Profesorii au ieșiți bulversați din examen. Întrebări-capcană

Problemele la matematică, coșmarul celor care vor să fie directori de șocală. Profesorii au ieșiți bulversați din examen. Întrebări-capcană Sursa: arhiva EVZ

La concursul pentru ocuparea posturilor de directori, cei peste 9.000 de profesori s-au lovit de întrebări care, în opinia lor, nu aveau treabă cu funcția de director: prea multă matematică şi le-a luat mult timp să le rezolve.

Întrebările: Prin ce se aseamănă catalogul și carnetul de note? Dar manualul și culegerea?...sunt două dintre cele 50 care le-au fost puse profesorilor doritori să ajungă directori de școală.
Peste 9.000 de profesori au fost supuși unei probe de foc: 50 de întrebări de tip grilă pe care să le rezolve în 120 de minute. Au avut și de comentat, printre altele, despre impactul flăcărilor din cuptor în procesul de fabricare a sticlei.

La 50 de întrebări într-o carte cu 15 pagini, 2 ore a fost un pic cam puțin, a spus un profesor de geografie

Cum se aseamănă manualul și culegerea, catalogul și carnetul de note ori dacă există vreo deosebire între profesor și învățător, au fost primele trei subiecte la care au răspuns candidații.

Au existat momente în care am greșit. Trebuie să trecem prin concurs să fim directori acreditați până la urmă. Directorii trebuie să știe mult mai multe, dar dacă nici măcar atât nu știm, a declarat directorul adjunct al Liceului Teoretic Traian.

Colegii mei s-au plâns de problemele de mate. Mi s-au părut cam simple primele întrebări, dar apoi gradul de dificultate a crescut, a afirmat un director de școală.

Ne puteți urmări și pe Google News

După controverse și numiri făcute pe criterii politice, a fost organizat concurs public pentru funcția de directori

Examenul a fost organizat în format fizic, în 43 de centre de examinare din țară. Unii supraveghetori au dezvăluit că subiectele i-au cam pus în dificultate pe candidați.

A fost extrem de multă matematică și profesorii s-au plâns că a fost prea multă matematică și le-a ocupat timpul de rezolvare a subiectelor. Multe au fost cu un anumit grad de dificultate capcană pentru a vedea cum viitorul director ar putea să gestioneze activitățile în școală, a declarat un profesor supraveghetor.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afişate in 20 octombrie.

Întrebări-capcană la care a trebuit să răspundă profesorii

Prin ce se aseamănă învățătorul și profesorul?

a. unul este mai puțin pregătit decât celălalt b. amândoi au absolvit studii superioare c. amândoi aparțin unei instituții de învățământ d. amândoi susțin ore de curs în fața elevilor

Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?

a. amândouă conțin exerciții b. amândouă se pot răsfoi c. amândouă sunt structurate pe capitole

d. amândouă reprezintă suport de studiu pentru elev, informează digi24.