Evenimentul Zilei > Actualitate > Între vânzări de 50 milioane euro si dorința de a fi actor. Alin Burcea, CEO Paralela 45
Între vânzări de 50 milioane euro si dorința de a fi actor. Alin Burcea, CEO Paralela 45

Între vânzări de 50 milioane euro si dorința de a fi actor. Alin Burcea, CEO Paralela 45

Cinci ani la conducerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), de la înființare, în 1990, și până în prezent, și 28 de antreprenoriat în turism, imobiliare și hotelărie sunt cartea de vizită a omului de afaceri Alin Burcea. Ultimul mandat de președinte ANAT, de doi ani, a fost marcat de atât de multe evenimente interne și externe cât pentru câteva mandate consecutive. Pe plan legislativ, cea mai mare provocare a fost și rămâne încă schimbarea sistemului de garantare a pachetelor turistice astfel încât niciun turist să nu piardă vacanța plătită unei agenții care își închide porțile. S-ar fi realizat mai repede, spune fostul președinte ANAT, dacă autoritățile ar fi acceptat variantele propuse de ANAT.

Business-ul său principal, agenția de turism Paralela 45, a ajuns la un volum de vânzări de 50 de milioane de euro și tinde spre dublarea vânzărilor în minimum cinci ani. Omul de afaceri care a renunțat la zborul cu avionul, mijlocul de transport care scurtează distanțele, din cauza unui incident petrecut pe un aeroport din Ungaria, a pus accent însă pe scurtarea timpului de achizionare a unei vacanțe lansând un nou portal de destinații. S-a adaptat noilor cerințe ale turiștilor în ceea ce privește achiziționarea unei vacanțe, în ciuda faptului că la capitolul transport păstrează tradiția de a străbate lumea patru luni pe an numai cu mașina, vaporul sau trenul.

Despre mandatul avut la conducerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și afacerile în turism, Alin Burcea a acordat un interviu siteul-ui ivisit:

iVisit: Mandatul de președinte ANAT a fost o continuă provocare: schimbarea sistemului de garantare a pachetelor turistice, patru agenții de turism renumite care au avut probleme,  începerea unei investigații a Consiliului Concurenței pe piața agențiilor de turism. Care a fost cel mai dificil moment, cu indignare, revoltă, dezamăgire?

citeste mai mult aici