Evenimentul Zilei > Monden > Interviu exclusiv cu Danay García, supraviețuitoarea din FEAR THE WALKING DEAD
Interviu exclusiv cu Danay García, supraviețuitoarea din FEAR THE WALKING DEAD

Interviu exclusiv cu Danay García, supraviețuitoarea din FEAR THE WALKING DEAD

Am stat de vorbă la Londra, la finalul lunii iulie, grație postului AMC, cu actrița Danay Garcia, interpreta Lucianei Galvez din serialul de succes Fear of the Walking Dead. Starul a oferit, în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, amănunte despre ce se va întâmpla în noul set de 8 episoade și cum a ajuns să facă parte din producția cu zombi.

EVZ: Cum a fost pentru tine să interpretezi rolul unui personaj de 40 de ani, având doar 17 ani, în piesa „Maria Antonia”?

Danay: La vremea respectivă, abia începusem să fac teatru. Nu știam cât de greu poate fi. De când sunt mică, am un motto: „Să spui «Da» și să mergi mai departe”. Pe măsură ce am început să intru în rol, ceva în mine a început să se schimbe, deoarece aveam 17 ani și simțeam sentimentele unei femei de 44 de ani, pe care nu credeam că le pot simți. Datorită acestui rol, am decis că asta vreau să fac.

– Cum ai aflat de „Fear the Walking Dead”?

– Am știut despre franciza „The Walking Dead”. Am jucat în serialul „Prison Break”, alături de Sarah Wayne Callies, care a interpretat rolul soției lui Rick (Andrew Lincoln) din primul sezon „TWD”. Când a primit rolul, îmi amintesc că am vorbit despre asta și mi s-a pă- rut foarte tare. Întotdeauna am fost fan al lumilor apocaliptice.

– Se va alătura Luciana grupului de la ferma Otto în noile episoade?

– Ei bine, când realizează ce fac oamenii de la fermă, cum e Troy (Daniel Sharman), și ce i-au făcut în trecut, decide că nu poate lupta pentru oamenii care i-au ucis poporul.

– Ce hobby-uri ai, în afară de dans și teatru?

– Îmi place foarte mult să citesc. Citesc cu orele, o carte, chiar două pe săptămână.

Originară din Havana (Cuba), Danay García (33 de ani) și-a îndreptat de mică atenția către balet și apoi teatru. A intrat în istoria scenică locală cu rolul din piesa „Maria Antonia”, de Eugenio Hernandez Espinosa: la doar 17 ani, a jucat rolul unui personaj de 44 de ani! De un an, actrița joacă în serialul cu zombi „Fear the Walking Dead”, creat de Dave Erickson și Robert Kirkman (în 2015), al cărui scenariu este ancorat la granița dintre Statele Unite și Mexic. La finalul primului set de episoade din al treilea sezon, personajul ei a părăsit ferma din poveste, lăsându-i un bilet iubitului ei, Nick (Frank Dillane). Acum, în noile episoade ale spin-off-ul „The Walking Dead”, Luciana își caută o nouă casă, dovedind că poate supraviețui și pe cont propriu, ca o lupoaică singuratică. 

În România, a doua jumătate a sezonului 3 din serial începe cu două episoade, în noaptea de 10 spre 11 septembrie, concomitent cu premiera americană. AMC va difuza fiecare episod la ora 04:00 și, în reluare, în fiecare luni, la ora 22:00.