INTERNAUŢII se solidarizează pentru găsirea avionului dispărut. Milioane de imagini din satelit, vizionate de VOLUNTARI

INTERNAUŢII se solidarizează pentru găsirea avionului dispărut. Milioane de imagini din satelit, vizionate de VOLUNTARI

Un site ce furnizează imagini surprinse de sateliţi, a cerut ajutorul utilizatorilor pentru a identifica posibile resturi ale avionului dispărut al companiei Malaysia Airlines. Peste 115.000 de voluntari a răspuns deja apelului, dar din păcate până în prezent căutările lor n-au fost norocoase, informează CNN.

O companie din Colorado, Longmont, speră să desluşească misterul avionului dispărut cu ajutorul internauţilor. Aceasta a creat un site unde a postat imaginile surprinse de satelit, din zona unde se bănuieşte că ar fi dispărut aeronava .

Cele două milioane de imagini, furnizate prin satelit la fiecare 10 minute, au fost vizionate miercuri de voluntarii care au răspuns acestui apel miercuri, a declarat un directorul Longmont, Colorado, conform CNN.

"Sunt multe pete de spumă, valuri, resturi plutitoare. Practic, le cerem oamenilor să să ne ajute şi să-şi dea cu părerea vizavi de ce ar putea fi lucrurile pe care le văd", spune Shar Har-Noy, director general Geospatial Big Data

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu ajutorul satelitului, putem fotografia aproximativ 2000 de kilometri pătraţi şi putem verifică imaginile în 10 minute cu mii de ochi", a explicat Nate Ricklin, director de producţie, Digital Globe

De la începutul săptămânii, de când a fost lansată, site-ul a strâns peste 100 de milioane de vizualizări.

Încă de ieri, Statele Unite au anunţat că au "indicii" că avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-ar fi putut prăbuşi în Oceanul Indian şi au trimis nava USS Kidd pentru a verifica această zonă, relatează ABC News.

"Avem indicii că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian", după ce ar fi zburat patru sau cinci ore după ce a dispărut de pe radar, a declarat oficialul.

Malaezia dezminte că avionul ar fi mai zburat patru ore după ultimul contact.  Pe de altă parte, ministrul malaezian al Transporturilor, Hishammuddin Hussen, a declarat că obiectele detectate de sateliţii Chinei într-o zonă maritimă nu sunt resturi ale zborului MH370.