Evenimentul Zilei > Justitie > Interlop criminal, menajat de judecători. SITUAŢIA INCREDIBILĂ a stârnit revolta părinţilor îndoliaţi
Interlop criminal, menajat de judecători. SITUAŢIA INCREDIBILĂ a stârnit revolta părinţilor îndoliaţi

Interlop criminal, menajat de judecători. SITUAŢIA INCREDIBILĂ a stârnit revolta părinţilor îndoliaţi

Daniel Uţă sau Danezu, cum i se spune în interiorul clanului interlop Ghenosu, este din nou în prim-plan după ce a devenit subiect naţional pentru ştiri odată cu atacul sălbatic asupra unui poliţist şi ulterior cu uciderea unui deţinut.

Conform spynews.ro, „Danezu fusese dat în judecată de familia lui Marian Stoian – deţinut pe care interlopul l-a ucis cu sânge rece, sub nasul gardienilor de la Penitenciarul Mărgineni -, după ce rudele îndoliate obţinuseră în instanţă despăgubiri de aproximativ 10.000 de euro”.

Totuşi, uneori se pare că dreptatea are valenţe diferite, aşa cum vom remarca cu privire la acest caz. În tentativa de a-l executa silit pe Danezu, familia lui Stoian a apelat la judecători, dar aceştia au respins cererea, oferindu-i criminalului ocazia de a-i persifla pe părinţii îndoliaţi.

Amintim că interlopul Danezu l-a ucis în 2015 pe Marian Stoian în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, fiind condamnat ulterior la 28 de ani de închisoare. La acea vreme, conducerea închisorii a încercat să muşamalizeze cazul. „A avut loc un incident, un conflict spontan, în urma căruia o persoană a suferit multiple leziuni, astfel încât a fost necesar să solicităm ambulanţa, care a transportat victima la o unitate medicală”, era anunţul celor de la Penitenciarul Mărgineni.

Uţă, membru „marcant” al temutului clan Ghenosu din Târgovişte, l-a lovit în cap cu o sticlă pe poliţistul Codruţ Oprea în 2010, în toaleta unui bar din oraş, supărat că acesta îl anchetase într-un caz de agresiune. Medicii au reuşit să îl salveze de la moarte pe poliţist, dar leziunile suferite la creier l-au transformat pe acesta într-o „legumă”.