Inteligența artificială și rolul jucat în alegerile din 2024. Anunțul făcut de Meta

Inteligența artificială și rolul jucat în alegerile din 2024. Anunțul făcut de MetaMeta / Sursa foto: Dreamstime.com

Într-o perioadă marcată de temeri legate de utilizarea inteligenței artificiale pentru manipularea alegerilor, Meta (compania-mamă a Facebook) a anunțat că AI nu a avut un impact semnificativ asupra procesului electoral global din 2024. Conform oficialilor Meta, majoritatea campaniilor de dezinformare detectate și oprite în ultimii ani au fost orchestrate de actori provenind din Rusia, Iran și China. Deși temerile legate de utilizarea de „deepfake-uri” și dezinformării automate au fost larg răspândite, rezultatele reale au fost mult mai puțin alarmante decât se anticipase.

Inteligența artificială nu a influențat alegerile din 2024

Meta a anunțat că în ciuda temerilor anterioare, inteligența artificială (AI) nu a avut un efect substanțial asupra alegerilor din 2024.

 

Potrivit lui Nick Clegg, președintele Meta pentru Afaceri Internaționale, "nu cred că utilizarea AI generative a fost un instrument deosebit de eficient pentru ai", referindu-se la campaniile de dezinformare.

 

Majoritatea operațiunilor de influențare au fost oprite și proveneau în principal din Rusia, Iran și China.

Meta se pregătește pentru un viitor cu AI mai sofisticat

Deși AI nu a avut un impact major în alegerile din 2024, Clegg a avertizat că tehnologia ar putea deveni mai avansată în viitor.

 

"Instrumentele AI generative urmează să devină și mai sofisticate și mai răspândite", a spus acesta, subliniind că Meta va rămâne vigilentă și va continua să aplice măsuri de protecție împotriva campaniilor de influențare, asigurând astfel integritatea proceselor electorale.

Meta își îmbunătățește politicile de moderare a conținutului

În ceea ce privește politica de moderare, Clegg a menționat că Meta a "exagerat" măsurile de moderare în timpul pandemiei COVID-19 și că acum își "dublează" eforturile pentru a îmbunătăți precizia în gestionarea conținutului.

 

De asemenea, Clegg a explicat că regulile de moderare se schimbă constant, cu scopul de a răspunde mai bine provocărilor actuale, dar a recunoscut că este imposibil să satisfacă întotdeauna toate părțile implicate, relatează News.ro

 

Ne puteți urmări și pe Google News