Apare insulina „inteligentă”. Cum răspunde și la cât timp se va administra

Insulina. Diabet. Sursa foto. Pixabay

Insulina „inteligentă” poate fi considerată una dintre cele mai mari reușite experimente pentru lumea medicală. Acest nou timp de insulină ar putea ajuta diabeticii să evite scăderile bruşte ale glicemiei.

Insulina „inteligentă” se poate activa şi dezactiva automat

Oamenii de știință au dezvoltat o insulină care răspunde la schimbarea nivelului de zahăr din sânge în timp real și ar putea revoluționa tratamentul pentru milioane de oameni cu diabet de tip 1 din întreaga lume. Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 ar putea în viitorul apropiat să-și administreze insulină doar o dată pe săptămână.

Această insulină se poate activa şi dezactiva automat în funcţie de nivelurile de glucoză din sânge. Cercetătorii spun că la animale, această insulină „inteligentă” a redus în mod eficient concentraţiile ridicate de zahăr din sânge, împiedicând în acelaşi timp o scădere bruscă a glicemiei.

Tinând cont că în prezent sunt pacienții care trebuie să își administreze insulină de până la 10 ori pe zi pentru a supraviețui, această descoperire este incredibilă.

Insulina „inteligentă” se poate activa şi dezactiva automat. Sursa foto: Pixabay

Noua insulină intră în acțiune doar atunci când este nevoie

Insulina nouă modificată poate preveni scăderile bruşte ale glicemiei, adică nivelul de zahăr/glucoză din sânge și a fost deja validată în experimente de laborator.

Această insulină modificată este promiţătoare în prevenirea scăderilor bruşte ale glicemiei care pot afecta grav persoanele cu diabet, în special în timpul somnului. Noua insulină ar putea îmbunătăţi atât complicaţiile pe termen lung, cât şi cele pe termen scurt asociate cu diabetul.

Această descoperire „ar putea reduce semnificativ provocările zilnice legate de gestionarea diabetului de tip 1 și ar putea îmbunătăți atât sănătatea fizică, cât și mentală a celor care trăiesc cu această afecțiune. Sperăm că această cercetare va duce la progrese care vor schimba viața în îngrijirea diabetului de tip 1”, a anunțat dr. Elizabeth Robertson, director de cercetare la Diabetes UK, continuând: „Prin sprijinirea acestor proiecte de cercetare inovatoare, ne propunem să dezvoltăm noi insuline care imită mai îndeaproape răspunsurile naturale ale organismului la schimbarea nivelului de zahăr din sânge”, a concluzionat medicul, potrivit theguardian.com.