Veste bună pentru bolnavii de plămâni. Blocul operator, dar și secţia de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, din Capitală, s-au redeschis. „Echipa DSP a fost în această zi la Institutul Marius Nasta și consideră oportună redeschiderea activităţii Blocului Operator şi a Secţiei ATI începând cu data de 11 martie 2019”, a transmis managerul institutului, Beatrice Mahler.

Inspectorii sanitari au decis pe 19 februarie, sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în urma decesului mai multor persoane infectate cu acinetobacter.

Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13 februarie de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respective.

De la începutul acestui an, 17 pacienți s-au infectat cu acinetobacter în incinta spitalului, iar 13 dintre aceștia au murit.