Drama din viața actriței Iolanda Covaci, în fața instanțelor din Cluj. Dispute juridice între părinți pe custodie

Drama din viața actriței Iolanda Covaci, în fața instanțelor din Cluj. Dispute juridice între părinți pe custodie Sursa foto: Arhiva EVZ

Un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca a dispus, pe data de 7 decembrie 2022, ca doi copii, cu vârste de șase și opt ani să fie luați de la mama lor și trimiși spre creștere, tatălui, ofițer SRI.

Între cei doi părinți, respectiv actrița Iolanda Covaci, de la teatrul Evreiesc de Stat și un ofițer SRI, de la o unitate din județul Ilfov, există zeci de procese pe rolurile instanțelor de judecată.

Miza acestor dosare este custodia celor doi copii, de șase și de opt ani, precum și  programul de vizitare. În plus, ofițerul SRI este acuzat de violență în familie, și s-au cerut și ordine de protecție împotriva acestuia, dar au fost respinse de instanțele de judecată.

Ordonanța din 7 decembrie acorda tatălui custodia copiilor

Judecătoria Cluj a decis în 7 decembrie 2022, pe cale de ordonanță președințială, ca cei doi minori să aibă domiciliul la tatăl lor. Acesta urma să se ocupe de creșterea și educația lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între cei doi părinți există un conflict în toată regula, iar acest lucru rezultă din zecile de procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată din județele Cluj și Ilfov.

Din documentele depuse în aceste dosare de judecată rezultă că cei doi copii au suferit afecțiuni grave, de ordin psihologic, care le afectează dezoltarea normală.

Tribunalul Cluj a suspendat executarea ordonanței

Actrița Iolanda Covaci a atacat ordonanța președințială la Tribunalul Cluj, cu apel. Soluția cu privire la această cerere se va pronunța, joi, 9 martie 2023.

Între timp, pe data de 27 decembrie 2022, Tribunalul Cluj a suspendat executarea prevederilor stabilite în ordonanța președințială din 7 decembrie 2022, prin care copiii ar fi trebuit mutați la domiciliul tatălui.

”Or, în speţă, având în vedere starea psiho-emoţională actuală a celor doi minori, dovedită cu actele medicale depuse la dosar de către apelantă (Covaci Iolanda - n.n.), instanţa apreciază că, la acest moment, interesul superior al copiilor reclamă necesitatea suspendării, temporar, până la soluţionarea apelului, a efectelor ordonanţei preşedinţiale prin care locuinţa minorilor a fost stabilită provizoriu la tată, în Bucureşti”, se arată în sentința prin care ordonanța președințială a fost suspendată.