Instagram lucrează la o nouă funcție, Peek, pentru a încuraja interacțiunea

Instagram lucrează la o nouă funcție, Peek, pentru a încuraja interacțiunea Comisia Europeană anchetează Meta pentru nerespectarea legii DSA. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Tocmai când credeai că tendința BeReal s-a încheiat, Instagram are un plan pentru a o pune din nou pe tapet. Instagram (IG) dezvoltă o nouă opțiune numită Peek, care le-ar permite utilizatorilor să partajeze rapid prietenilor fotografii needitate și nefiltrate, despre ei înșiși sau despre viața lor, conform SocialMediaToday.com.

Instagram Peek

Opțiunea Peek a IG vă va permite să trimiteți rapid o singură fotografie, pe care să o partajați cu prietenii și care va fi apoi afișată în căsuța lor de e-mail.

Utilizatorii ar apăsa pur și simplu pe pictograma zâmbitoare a camerei pentru a captura și trimite o imagine, fără a lăsa loc pentru editare sau rafinament. Destinatarul ar putea apoi să vadă imaginea o singură dată, înainte ca aceasta să dispară pentru totdeauna.

Procesul este similar cu BeReal, prin faptul că veți trimite imagini simple, în timp real, concepute pentru a vă surprinde viața de zi cu zi, fără presiunea de performanță a fluxului IG obișnuit. Ca și în cazul BeReal, opinia este că mulți utilizatori de rețele sociale s-au săturat de portretele curățate, editate și artificiale pe care mulți oameni le postează online, înfățișând o versiune idealistă a lor și că există o dorință pentru mai multă „realitate” și autenticitate în comunicare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar fi populară o astfel de opțiune?

Ei bine, din nou, tendințele spre partajarea privată înclină mai mult spre acest tip de interacțiune, spre deosebire de partajarea în public și de a te deschide către un control mai larg. În acest sens, aceasta poate fi o modalitate prin care Instagram încurajează o interacțiune mai directă și ar putea fi un mijloc popular de a oferi prompturi rapide pentru a menține oamenii conectați.

Opțiunea ar putea fi un conector valoros și un plus distractiv, chiar dacă este similar cu BeReal, care nu s-a dovedit a fi o experiență de durată pentru majoritatea.

Dar, din nou, BeReal se bazează pe solicitări zilnice, iar acest lucru nu ar avea nici un timp stabilit sau cerințe de postare, ca atare. Acesta ar putea fi un factor cheie de diferențiere și, ca și în cazul popularității Note , ar putea oferi utilizatorilor IG o altă modalitate de a menține conexiunea în moduri noi.