Inspirată de Bordeaux, Republica Moldova va crea primul muzeu al Vinului și Viței-de-vie

Inspirată de Bordeaux, Republica Moldova va crea primul muzeu al Vinului și Viței-de-vie Sursa foto: Dreamstime.com

Vicepremierul din Republica Moldova, Vladimir Bolea, efectuează o vizită de studiu în Franța, împreună cu secretarul de stat Andrian Digolean, pentru a se familiariza cu practicile turismului vinicol din orașul Bordeaux. Vizita la unul dintre cele mai frecventate muzee din Franța - Muzeul Vinului din Bordeaux a servit drept o sursă de inspirație pentru oficialii moldoveni. Aceștia au anunțat că vor depune tot efortul pentru a crea la Chișinău primul muzeu al Vinului și Viței-de-vie, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Moldovenii inspirați de unul dintre cele mai frecventate muzee din Franța

Agenda include vizite la Oficiul Turismului și la Muzeul Vinului din Bordeaux, recunoscut ca unul dintre cele mai frecventate muzee din Franța. La fața locului, oficialii moldoveni au discutat cu directorul general al muzeului „La Cité du Vin”, Philippe Massol și cu șefa subdiviziunii Parteneriate în domeniul Vinurilor și Patronaj Internațional, Florence Maffrand.

Vin, Republica Moldova

„Această experiență este o sursă de inspirație pentru noi pe măsură ce depunem efortul să creăm în Republica Moldova primul muzeu al Vinului și Viței-de-vie. Obiectivul nostru este să punem în valoare patrimoniul național, să stimulăm turismul și activitățile culturale, în special în zonele rurale”, transmite Vladimir Bolea de la Bordeaux.

Ne puteți urmări și pe Google News

Republica Moldova, în anul 2025, va găzdui cel de-al 46-lea Congres Mondial al OIV

Amintim că, în perioada 11-13 aprilie, vicepremierul Vladimir Bolea și secretarul de stat Andrian Digolean s-au aflat la Verona, Italia, unde participă la un eveniment important pentru sectorul vitivinicol: Reuniunea ministerială a statelor membre a Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).

Înalți oficiali din întreaga lume au venit la eveniment pentru a discuta despre provocările din sectorul vitivinicol, într-un context global puternic influențat de strategiile de dezvoltare durabilă și de protecție a mediului, precum și de cererea sporită a consumatorilor pentru calitate și siguranță.

Experințe și strategii în domeniul vitivinicol

Evenimentul a constituit o platformă de intensificare a relațiilor bilaterale. Dialogurile au fost concepute pentru a încuraja schimbul de cunoștințe și experiențe, cu scopul de a adopta cele mai eficiente strategii în domeniul vitivinicol.

„Avem oportunitatea de a învăța unii de la alții, îmbunătățind astfel practicile în propriile țări și promovând excelența în producția de vin”, a transmis vicepremierul Vladimir Bolea de la Verona.

De menționat că, acest exercițiu este unul oportun, în contextul găzduirii, de către Republica Moldova, în anul 2025, a celui de-al 46-lea Congres Mondial al OIV – o decizie istorică, care va oferi Republicii Moldova o oportunitate de a promova angajamentul și pasiunea Republicii Moldova pentru viticultură și vinificație.