Vinul a ajuns în cantități uriașe. Cultivatorii iau măsuri disperate și își fac praf viile

Vinul a ajuns în cantități uriașe. Cultivatorii iau măsuri disperate și își fac praf viileSursa foto: moldpres.md

Vinul, prea mult pe piața internațională, din cauza cererii mai scăzute la băuturi alcoolice. În prezent, unii fermieri din Franța, California și Australia demolează podgorii întregi.

Tony Townsend, cultivator din Australia de Sud, a declarat recent pentru Bloomberg că, în ciuda faptului că ani de zile și-a iubit podgoria de 14 hectare, o distruge.

Vinul, în cantități industriale pe piață

Recolta sa era sănătoasă, dar l-ar fi costat 23.000 de dolari. „Mi-a plăcut să fiu în industria vinului, dar era pur și simplu neviabil din punct de vedere economic să continui în acest fel”, a declarat el pentru publicație.

Townsend nu este singurul care ia astfel de măsuri. Se pare că zeci de milioane de plante de viță de vie vor fi smulse în Australia pentru a rezolva problema ofertei excedentare, potrivit Reuters. Potrivit publicației, începând de anul trecut, Australia avea în depozite suficient vin în exces pentru o producție de doi ani, o parte din el stricându-se înainte de a putea fi vândut.

„Este greu pentru viticultori să se uite pe fereastra din spate și să vadă o grămadă de pământ în loc de vițe de vie care erau acolo de când erau copii”, a declarat pentru Reuters Andrew Calabria, proprietarul podgoriei australiene Calabria Wines. „Se simte ca și cum o eră se încheie”.

Vinificatorii europeni și americani sunt, de asemenea, afectați de excesul de ofertă

Guvernul francez, care este bine cunoscut pentru faptul că ia măsuri extraordinare pentru a-și păstra produsele culinare tradiționale, a anunțat anul trecut că va investi 216 milioane de dolari pentru a distruge excesul de vin, în încercarea de a salva industria vinicolă în declin. Vinul nu va fi consumat, ci va fi transformat în alcool industrial pentru a fi folosit în produse de curățare, dezinfectant pentru mâini și parfumuri.

În plus, cultivatorii din Bordeaux primesc subvenții din partea Franței pentru a scoate aproximativ 10% din viile lor. Potrivit San Francisco Chronicle, unii cultivatori californieni își distrug podgoriile și le înlocuiesc cu alte culturi. Faptul că oamenii nu mai beau la fel de mult ca înainte este una dintre cauzele supraproducției.

Consumul de vin a crescut în anii 1990, deoarece mulți oameni credeau că are legătură cu sănătatea, dar în ultimii zece ani, americanii au băut din ce în ce mai puțin alcool, astfel că producția a depășit cererea, potrivit Chronicle.

Jeff Bitter, președintele Allied Grape Growers din California, a declarat pentru publicația citată: „Oamenii din această afacere au luat de bun faptul că va exista întotdeauna o creștere”.

sursa: businessinsider.com

Ne puteți urmări și pe Google News