"Ca urmare a afirmațiilor lansate în spațiul public de Adrian Sârbu, acționar majoritar al Mediafax Group, în cuprinsul cărora a făcut mai multe referiri la activitățile desfășurate în dosarul "Mediafax", instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă și în ce măsură a fost adusă atingere independenței și imparțialității procurorilor PICCJ, precum și dacă a fost adusă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său", se arată într-un comunicat al CSM.

De asemenea, CSM solicită tuturor factorilor implicați să aibă în vedere faptul că sunt în desfășurare proceduri judiciare și este necesar să fie respectată obligația de rezervă ce incumbă fiecărei persoane pentru a se evita prejudicierea unor instituții fundamentale ale statului de drept.

Scopul dosarului: închiderea unor instituții media

Adrian Sarbu, reținut ieri seară pentru 24 de ore de Parchetul General, afirmă că dosarul său are ca scop distrugerea instituțiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani. “Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiță și a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituții media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani și pe care le-am menținut independente politic”, susține Adrian Sârbu într-un comunicat.