Înșelăciune. Retailerii cresc prețurile înainte de scăderea TVA

Înșelăciune. Retailerii cresc prețurile înainte de scăderea TVA

Marile lanțuri de magazine sunt acuzate că vor să crească prețurile înainte de scăderea TVA, pentru a putea apoi să-și ridice profitul.

 O anchetă jurnalistică realizată de B1 TV arată că, numai în ultimele două săptămâni, mai multe prețuri au crescut cu până la 30 la sută.

Curat penal!

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Alexandru Dunca, a reacționat dur vizavi de posibila creştere a prețurilor operată de retaileri chiar înainte de scăderea TVA. „Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor şi a statului! Consumatorii nu câştigă, statul nu câştigă, ne întrebăm atunci cine câştigă?”, a declarat, pentru EVZ, Marius Alexandru Dunca. Oficialul îi sfătuiește pe consumatori să facă o reclamație la ANPC sau la alte instituții abilitate, pentru orice neregulă care vizează atât încălcarea drepturilor consumatorilor, cât și afectarea intereselor lor economice.

Şi preşedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a avut o reacție vizavi de aceste bănuieli. „Dacă vom avea suspiciuni privind posibile încălcări ale Legii concurenței (înțelegeri între companii) vom declanșa investigații şi dacă aceste suspiciuni se confirmă, vom aplica sancțiuni”, a declarat Chirițoiu, pentru EVZ.