Evenimentul Zilei > Actualitate > Înscrierile la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au început
Înscrierile la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au început

Înscrierile la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au început

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat începe luni şi se încheie vineri, 18 iulie.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale vor fi susţinute pe 18 şi 19 august.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august iar cea a competenţelor digitale – pe 21 şi 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română. Pe 26 august va avea loc proba la limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie iar rezultatele vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.