Discuția a avut loc pe grupul privat de Facebook „Poiana lui Iocan”, utilizat de partid, notează Rise Project, care a publicat și înregistrarea audio.

Dan Barna a încercat, neconvingător, să explice faptul că dezvăluirile reprezintă, de fapt, o acțiune premeditată la adresa sa.

Încă din primele rânduri, liderul USR confirmă veridicitatea informațiilor obținute și oferite publicului de-a lungul timpului de Evenimentul Zilei.  Nu este pentru prima oară când Dan Barna încearcă să nege informațiile obținute și oferite de EvZ. (Detalii AICI)

„V-am invitat la LIVE ca să vă povestesc cum arată dinspre mine marea dezvăluire de la Rise. Și decât să stau să scriu o postare kilometrică, o să stau de vorbă aici, cu voi, la întrebările care vă frământă. Ancheta a început în urmă cu două luni-două luni și jumătate. M-au sunat cunoscuți că au fost sunați să răspundă la întrebări despre anchetă. Este o anchetă pornită de la pont, din minister.

Citește: Dan Barna și afacerile cu PSD

Ca în orice proiect, au fost și nemulțumiți. Beneficiarii nemulțumiți au fost chemați. Celor de la Rise le-am transmis că este exclus să găsească ceva legat de corupție. Cei de la Rise au o notorietate, le respect ancheta. S-a marșat pe această credibilitate. Negăsind nimic despre mine, pentru că nu am scheleți în dulap, trebuiau să găsească ceva legat de mine dinainte să intru în politică.

Citește: Dan Barna, încolțit de colegii din USR. I se cere demisia

Voiam să vin cu toate contractele obținute cu statul, numai că discutând cu foștii colegi de la firmă mi-au spus că e o problemă ca o firmă să prezinte toate contractele. Presa s-a legat de 7-8 contracte pe care tot le-a rostogolit Evenimentul Zilei, dar toate celelalte n-au niciun fel de problemă și colegii au spus: Domne, nu e nevoie să le prezentați”, afirmă Dan Barna.

„Eu pot să vă garantez, fără niciun fel de dubiu, că nu există nimic penal în activitatea mea. Nu a ajuns la mine vreo șopârleală, vreo combinație care să genereze o anchetă. Dacă antreprenorii acelor structuri, pentru că noi am creat niște companii….evident că nu garantez pentru oamenii ăia. În privința mea, nu există niciun risc. (…)Riscul  să apară alte porcării din partea mea, se diminuează. Rise a făcut tot ce e omenește posibil”, a mai precizat Barna.

„Sora mea a fost unul dintre antreprenori, care a creat o asociație cu persoane vulnerabile”, a mai punctat Dan Barna.

 

REVENIM cu DETALII