Evenimentul Zilei > Politica > INIȚIATIVA lui Dâncu: ”Haideți să DONĂM pentru echipamentul SIMONEI HALEP! Și BUGETUL DE STAT e o SOLUȚIE!”
INIȚIATIVA lui Dâncu: ”Haideți să DONĂM pentru echipamentul SIMONEI HALEP! Și BUGETUL DE STAT e o SOLUȚIE!”

INIȚIATIVA lui Dâncu: ”Haideți să DONĂM pentru echipamentul SIMONEI HALEP! Și BUGETUL DE STAT e o SOLUȚIE!”

Fostul ideolog al PSD – l-am numit pe sociologul Vasile Dâncu, ex-vicepremier tehnocrat – lansează, pe Facebook, propunerea organizării unei unei colectări publice pentru a-i face un echipament pe măsură campioanei Simona Halep.

Sociologul susține că banii s-ar putea aloca și de la bugetul statului, mai cu seamă că, până în prezent, România nu a făcut absolut nimic pentru formarea Simonei Halep.

Umilitor pentru o campioană

”Un pic de demnitate, un pic de efort si un proiect de Centenar. De cateva saptamani ne tânguim că Simona nu a primit 2 milioane de la Addidas. Ce nedreptate, ce jignire pentru marea noastră campioană! In fiecare zi se inventează o stire ca, in fine, Simona s-a razbunat, marele sponsor este la ușă. Ultima declaratie a venit de la Victor Hănescu ”romanii sunt marginalizati”, povestind astfel si experienta personala. Cred ca este umilitor și pentru marea nostra campioana, iar această discutie penibila nu duce la nimic.

O coletă publică                           

Atît de mult ne place să ne victimizăm că nimeni nu a venit cu un proiect simplu, usor de realizat, un proiect de solidaritate si actiune colectivă. Sa facem o coletă publică pentru Simona, am putea aduna, in cateva zile, donand fiecare fan cate putin, mai multe milioane de euro pentru a fi noi, poporul roman, sponsorul acestei fete care aduce imagine buna Romaniei și mare bucurie fiecăruia dintre iubitorii sportului. Daca cei 3 milioane de telespectatori romani de la finala recenta ar da cate un singur euro am putea scrie noi pe tricoul Simonei orice vrem. Poate SIMONA de Romania, sau Romania 100 de ani, am putea pune stema sau drapelul.

Bani de la bugetul statului?

Spun asta pentru ca Romania nu a participat cu nimic la formarea sportivei, sau cu foarte putin, familia ei a dus greul. Ar fi singura sportiva sponsorizata de tara ei, am castiga atentie si notorietate in anul Centenarului. Am putea sa platim chiar de la bugetul statului, pentru ca ar fi cel mai mare impact pentru brandul de tara. Trecem la actiune? Terminam cu jalea mioritică? Mai cersim un contract de sponsorizare sau deschide Federatia romana de tenis un cont pentru donatii?