Evenimentul Zilei > Actualitate > Puteți MURI din cauza șocurilor emoționale. Ce efecte au TRISTEŢILE asupra INIMII
Puteți MURI din cauza șocurilor emoționale. Ce efecte au TRISTEŢILE asupra INIMII

Puteți MURI din cauza șocurilor emoționale. Ce efecte au TRISTEŢILE asupra INIMII

Efectele stresului extrem vă pot face praf inima. S-a descoperit că tristețea emoțională poate crea o furtună a sistemului imunitar și vă poate sparge literalmente inima, titrează Express.

Un nou studiu a arătat că o slăbire a sistemului imunitar uman poate provoca leziuni cardiace, de obicei datorită stresului emoțional extrem cauzat de pierderea celui iubit. Sindromul inimii sparte sau rupte – sindromul Takotsubo – afectează 6.000 de britanici în fiecare an și apare după stresul acut care a determinat mușchiul inimii să se oprească.

Sindromul de inima spart este de obicei cauzat de șocuri emoționale bruște, de obicei doliu sau defalcare de relații

Simptomele includ dificultăți de respirație și dureri în piept și pot fi ușor confundate cu un atac de cord.  Dar, spre deosebire de un atac de cord, sindromul Takotsubo nu provoacă blocarea arterelor care duc la inimă.  În schimb, ucigașul emoțional slăbește mușchii inimii în timp ce ventriculul stâng se umflă, ducând la o incapacitate de a pompa sânge în întregul corp.  Sindromul a fost descoperit de oamenii de știință japonezi în urmă cu 30 de ani, care au dat numele de Takutsubo – sau Caracatiță (Octopus) – la această boală, din cauza formei sale asemănătoare cu cea a creaturii din mare.

Studiul celor 55 de pacienți aflaţi sub observaşie şi publicat în jurnalul medical Circulation a arătat simptome care includ inflamația severă a inimii la persoanele cu sindrom de "inimă rupt".  Profesorul Dana Dawson a spus ca rezultatul nu a demonstrat dacă sindromul inimii rupte a declanşat direct reacţii fatale inflamatorii – sau dacă inflamaţiile au fost o reacţie la condiţia dată.

Profesorul Dawson a concluzionat: "Am descoperit ca sindromul inimii rupte declanşează o furtună în sistemul imunitar care provoacă inflamaţia acută a muşchiului inimii.  Acest lucru răspândeste semnale inflamatorii care circulă în tot corpul.  "Încă nu știm dacă aceasta este cauza sindromului inimii rupte sau dacă este un răspuns reactiv", notează express.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: