Potrivit hidrologilor, până luni, la ora 2:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Dobra – amonte confluenţă cu râul Monoroştia, judeţele Hunedoara şi Arad.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Somoniţa şi Peştiş, precizează INHGA.

De asemenea, sunt posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Bega – bazin superior amonte S.H. Balinţ, judeţul Timiş.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Bega – amonte S.H. Făget.

 

Te-ar putea interesa și: