Potrivit DailyMail, dacă ai vrea să vezi cum era viața înainte ca telefoanele mobile să fie disponibile, încearcă să schimbi data iPhone-ului tău la 1 ianuarie 1970. Totuși, nu este recomandat pentru nouile modele de telefoane de la Apple.

Un bug a fost descoperit la iPhone-urile, iPad-urile și iPod-urile care folosesc sistemul de operare iOS 8.0 și 9.0 de la Apple atunci când propietarul încearcă să schimbe data manual la 1 ianuarie 1970.

Schimbarea datei la cea menționată anterior cauzază stricarea software-ului.

Bug-ul există deoarece timpul din sistemul de operare este calculat începând de la 1 ianuarie 1970 la 00:00 GMT.

Dacă telefonul este stat într-o zonă de timp care după GMT înseamnă că iPhone-ul substrage automat câteva ore de la 00:00:00, cauzând ”înghețarea” telefonului, deoarece acesta consider că a ajuns în ”timpul negativ”.

Video-urile de pe internet arată că telefoanele nu sunt afectate imediat de schimbare, defecțiunea apărând după stingerea și repornirea device-ului.

Deoarece telefoanele de la Apple se își calibrează automat data și timpul când sunt conectate la Wi-Fi, un hacker ar putea să folosească, parțial, acest bug, schimbându-le seările.

Bug-ul afectează aparatele care folosesc iOS 8.0 și 9.0, iar în această categorie ar putea intra iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 și iPhone 6s, iPad, iPad Air, iPad mini 2 și iPod Touch (fabricat în 2015 sau mai târziu).