Îngrijorare mare față de mutația Beta a SARS-Cov-2. Experții susțin că poate depăși răspunsul imun declanșat de vaccin

Îngrijorare mare față de mutația Beta a SARS-Cov-2. Experții susțin că poate depăși răspunsul imun declanșat de vaccin

Vineri seara, turiștii britanici care își fac vacanța în Franța au aflat că vor fi nevoiți să rămână zece zile în carantină.

Măsura luatpă de autoritățile din Marea Britanie pare să fi fost  determinată de teama pe care o simt experții britanici cu privire la această variantă mutant a virusului.

Varianta Beta depășește răspunsul imunitar provocat de vaccinare!

Varianta beta a coronavirusului se răspândește în Franța, iar specialiștii britanici cred că reprezintă o „amenințare” și pentru țara lor. Asta pentru că dovezile sugerează că aceastî variantă e capabilă să depășească răspunsul imun generat de vaccinuri.

Printre cei care privesc cu îngrijorare varianta Beta se află și profesorul John Edmunds, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Edmunds, carfe este și membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage), a spus că înțelege îngrijorările care au dus la modificare regulilor de călătorie în ultima clipă.

"E mai puțin infecțioasă decât varianta Delta"

„Varianta Beta a rămas o amenințare în toată lumea. Probabil este mai puțin infecțioasă decât varianta Delta care se răspândește aici, în Marea Britanie, în acest moment. Beta avantajul că este că este capabilă să scape de răspunsul imunitar într-o măsură mai mare”, a declarat profesorul Edmunds pentru emisiunea BBC Radio 4 Today: „Pe măsură ce populația de aici devine imună (prin vaccinare n.r,), condițiile sunt îndeplinite atunci pentru ca varianta beta să obțină un avantaj, așa că pot înțelege îngrijorarea.

Date îngrijorătoare mai ales în ceea ce privește vaccinul Astra-Zeneca

„Dintre variantele care există și despre care se știe, una a fost întotdeauna o amenințare pentru noi (Beta). Există dovezi care vin Africa de Sud că poate depăși răspunsul imun generat de vaccinul AstraZeneca”, notează standard.co.uk.

Varianta beta a coronavirusului a fost detectată prima dată în Africa de Sud. Ea a provocat cazuri mai sevedere de boală în timpul celui de al doilea val care a lovit țara africană, dar experții aporeciază acest lucru să se datoreze și altor factori.