Evenimentul Zilei > Actualitate > Informații de ultimă oră: „Sunt făcute scenarii pentru diferite situaţii”
Informații de ultimă oră: „Sunt făcute scenarii pentru diferite situaţii”

Informații de ultimă oră: „Sunt făcute scenarii pentru diferite situaţii”

Pe fondul isteriei provocate de coronavirus, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vine cu lămuriri.

Capacitatea de producţie a operatorilor economici din industria alimentară este mult mai mare decât cererea de produse alimentare din momentul de faţă şi există stocuri suficiente de alimente şi de apă pentru a satisface nevoile populaţiei, a transmis ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros.

„Dorim să facem un apel la calm către toţi cetăţenii şi să îi asigur că nu sunt probleme. Acum sunt suficiente stocuri de alimente şi apă pentru a satisface nevoile populaţiei, atât la marii operatori economici cât şi pe marile platforme logistice. Având aceste stoc de rulaj ei pot să îşi mărească producţiile şi stocurile în funcţie de cererea zilnică de produse alimentare din momentul de faţă”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Adrian Oros.

Acesta a menţionat că, în cazul unor situaţii de urgenţă, există şi alte instituţii implicate, respectiv Ministerul de Interne, prin Administraţia Naţională pentru Rezervele Statului şi Probleme Speciale, care are stocuri în caz de urgenţă, inclusiv stocuri alimentare, fiind făcute multe scenarii pentru diferite situaţii în funcţie de numărul de oameni şi de numărul de zile în care ar trebui asigurată hrana.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE