Evenimentul Zilei > International > Sub ochii Uniunii Europene INFLUENŢA Turciei CREŞTE dobândind PUTERE politică pe CONTINENT
Sub ochii Uniunii Europene INFLUENŢA Turciei CREŞTE dobândind PUTERE politică pe CONTINENT

Sub ochii Uniunii Europene INFLUENŢA Turciei CREŞTE dobândind PUTERE politică pe CONTINENT

Influența din ce în ce mai mare a Turciei în Europa este o amenințare subestimată de către întreaga Europă. La ora actuală Turcia și musulmanii din Europa sunt singurele amenințări care pot fi iminente pentru securitatea europeană.

Unitatea europeană preocupată de cu totul alte probleme nu doreşte să deschidă ocii spre direcţia Turciei. UE preferă să-l atace pe Putin în loc să-l confrunte pe Tayyip Erdoğan și AKP pentru că, între timp, statul turc și în special ministerul său de afaceri religioase utilizează diaspora turcă din Europa pentru a dobândi putere politică pe continent.

Nu există nici o separare între stat și religie în Turcia

Organizația religioasă Diyanet, care funcționează sub ministerul turc al afacerilor religioase, are aproximativ 2000 de posturi în Europa. Echipa Gefira a găzduit aproximativ 1300 dintre acestea, în cea mai mare parte moschei. Nu există altă organizație politică sau religioasă în Europa, cu lideri din afara ei, care are o rețea atât de răspândită în întreaga Uniune Europeană și a cărei ideologie este străină de europenii nativi (…).

De la apariția puterii AKP, rolul religiei a fost restabilit în politica internă și externă turcă

Președintele Tayyip Erdoğan vede turcii ca moștenitori ai lui Osman Gazim, fondatorul imperiului otoman. Diyanet este organizația religioasă care a preluat rolul lui Shayk al-Islam. Strategii politice occidentale nu trebuie să subestimeze puterea islamului și a naționalismului în combinație cu ambițiile neo-otomane.

Șeful organizației religioase turcești, profesorul dr. Ali Erbaș, a scris pe Twitter pe 6 aprilie: "Scopul fundamental al existenței noastre este acela de a domina lumea".

Diyanet este în prezent o forță politică și religioasă paneuropeană care atrage nu numai turci islamici și naționaliști, ci și alţi musulmani care trăiesc în Europa.  Mulți musulmani din Europa preferă turcii ca conducători ai occidentalilor nativi. Otomanii din Ankara încearcă să unească toți migranții musulmani din Europa sub bannerul turc și vor avea, de asemenea, un sprijin larg din partea naționaliștilor turci mai puțin devotați (…).

Potrivit analizei făcută de viceofeurope, un război între creștinii ortodocși din Balcani, fie că este vorba de Serbia și Albania sau Grecia și Turcia, va avea repercusiuni asupra comunităților islamice din suburbiile Berlinului, Parisului și Amsterdamului. Populația islamică se va alătura necondiționat fraților islamici, indiferent dacă sunt marocani turci sau algerieni. Într-un astfel de conflict, orice suferință islamică va provoca proteste și revolte în orașele occidentale.

Concluzie sumbră

În decursul a 10-20 de ani, orașele europene vor fi ocupate de o majoritate a cetățenilor non-occidentali, în timp ce spațiul rural din Europa va avea o populație albă. Lipsa identității naționale, pe de o parte, în Europa, și apariția islamului politic, pe de altă parte, oferă turcilor posibilitatea de a câștiga putere pe vechiul continent, mai notează sursa menţionată.