Înfiorător! O fostă doctoriţă a ars de vie în casă. Nu a mai avut nicio șansă

Înfiorător! O fostă doctoriţă a ars de vie în casă. Nu a mai avut nicio șansă

Sfârșit necruțător pentru o octogenară din județul Dâmbovița, fost doctor, care a murit în urma unui incendiu devastator ce i-a mistuit locuința. Un studiu recent arată că 65% dintre români plasează incendiul în topul riscurilor care îi îngrjorează cel mai mult în legătură cu locuințele lor.

O bătrână în vârstă de 86 de ani, din Dâmboviţa, fostă doctoriţă, a murit în propria locuinţă, mistuită de un incendiu puternic. Deocamdată, cauzele incendiului nu au fost stabilite. Incendiul a avut loc în localitatea Văleni, din judeţul Dâmboviţa.

Vecinii au sunat la 112, iar la faţa locului s-au mobilizat echipajele de la ambulanţă, pompieri şi poliţie. Din păcate, când au ajuns salvatorii aici, proprietara decedase deja.   Femeia era pensionară şi se retrăsese la ţară, într-un loc pitoresc din judeţul Dâmboviţa.

Teroarea flăcărilor

„M-am dus prima acolo și am văzut ieșind fum, să mă duc acolo să văd ce se întâmplă. Deja ardeau și ferestrele și flacăra pe la acoperiș ieșise afară, mi-a fost frică să intru și am strigat la lume”, relatează Irina Dițescu, martoră a tragediei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am văzut, se vedea flacără, țipa lumea, când m-am dus ieșise flacăra și pe ușă afară, din cameră și pe fereastră se împrăștiase, spărsese geamurile, de trei metri ieșise afară”, spune la rândul său Gheorghe Cocean.

Fosta doctoriță avea două fete care o vizitau des şi o ajutau, spun apropiaţii lor. Din păcate însă, era singură acasă când au izbucnit flăcările. Pompierii şi poliţiştii trebuie să stabilească acum din ce cauză s-a produs incendiul.

Număr de incendii în scădere, în 2020

Totuși, numărul incendiilor la nivel național, în primele 6 luni ale anului în curs, a scăzut cu 8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgență – IGSU. Cele mai frecvente împrejurări în cazul intervențiilor la locuințe au fost generate de coș, burlan defect sau necurățat (38%), urmate de incendii cauzate de instalații electrice defecte sau improvizate (22%) și de mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (11%).

65% dintre români plasează incendiul în topul riscurilor care îi îngrjorează cel mai mult în legătură cu locuințele lor, arată studiul "Percepția românilor față de asigurările de locuințe", realizat în septembrie 2019 de către IRES, la solicitarea UNSAR.

Sursa: stirileprotv.ro