Indienii apelează la dejecții de vacă pentru a se proteja de coronavirus. Medicii sunt oripilați și avertizează

Sunt cetățeni indieni care apelează la practici străvechi, convinși că astfel se vor proteja de infectarea cu coronavirus. Doctorii prevăd un focar de infecție.

Coronavirusul face ravagii în India, țară care a fost pusă la pământ de valul al treilea al pandemiei. Pentru că nu au acces la medicamente și servicii medicale minime, mulți cetățeni apelează la tot felul de practici băbești, despre care cred că i-ar ajuta în lupta cu virusul care a dat lumea peste cap.

Indienii își pun viața în pericol din cauza leacurilor băbești

Mulți indieni își freacă diverse zone ale corpului cu urină și balegă de vacă. Anima considerat sfânt în credința hindusă. De altfel, aceste practici sunt strămoșești în cultura indiană. Și au fost folosite și anul trecut, încă de la debutul pandemiei. Bineînțeles, medicii au lansat mai multe mesaje publice și avertizări legate de aceste practici. Ei au încercată să-i convingă pe oameni că protecția cu dejecțiile vitelor este nedemonstrată științific. Și că este și periculoasă.

„Există mari riscuri pentru sănătate, aduse de aceste practici care implică intrarea în contact cu microbii acestor dejecții. Mai mult, în aces mod se pot răspândi diferite boli de la animale la oameni”, a declarat JA Jayalal, președintele național al Asociației Medicale Indiene, conform nypost.com.

Oamenii cred că fecalele vacilor îi protejează de infectarea cu coronavirus

În Gujarat, stat aflat în partea de vest a țării, oamenii au luat cu asalt adăposturile vitelor și și-au frecat corpurile cu excrementele de la vaci. Apoi, au îmbrățisat animalele pe care le venerează și cărora li se închină, mai menționează sursa citată. După ce unsoarea se usucă, indienii se spală cu lapte sau cu zară (n.r. - un lichid albicios care rămâne după ce s-a ales untul).

În mod oficial, India a înregistrat peste 22 de milioane de infectări cu coronavirus. 246.000 de oameni și-au pierdut viața. În spitale nu mai există paturi libere și locuri la Terapie Intensivă. Mai multe țări, dar și Crucea Roșie au oferit ajutor material pentru cel mai populat teritoriu din lume.